Nagy Testvér Díj - Lehet szavazni az elektronikus magánszféra megsértőire!

forrás Prim Online, 2004. szeptember 13. 14:54
Szeptember 13-től 28-ig immár negyedik alkalommal lehet jelöléseket tenni az interneten a http://www.nagytestverdij.hu (http://hu.bigbrotherawards.org , http://www.bigbrotherawards.hu) címeken, hogy idén melyik cég, állami szervezet és magánszemély kapja meg az elektronikus magánszféra megsértésért járó Nagy Testvér Díjat.
A Nagy Testvér Díjat a nemzetközi gyakorlatnak mindig megfelelően azok kapják meg, akik/amely cégek, szervezetek éppen a legtöbbet tették az emberek (elektronikus) magánszférájának megsértéséért. A magánszféra védelméért legtöbbet tevő szervezet vagy magánszemély a pozitív e-privacy díjat nyeri el. Miután az internetes jelölések szeptember 28-én lezárulnak, a zsűri ellenőrzi a beérkezett infromációkat, és tájékoztatja az érintetteket is, akik megtehetik ellenvetéseiket. A jelöltek listáját november 11-én teszi közzé a Technika az Emberért Alapítvány az interneten, ahol november 25-ig lehet majd arra szavazni, hogy ki nyerje el közülük a közönségdíjat. A díjátadóra november 25-én kerül sor.

2001-ben az Igazságügyi Minisztérium, a Tesco-Global Rt., Répássy Róbert és az Országimázs Központ, 2002-ben a Microsoft, a Magyar Rádió, Lakat T. Károly, és a BSA Magyarország, 2003-ban pedig a Budapesti Rendőr-Főkapitányság, a Szabó Kerttechnika és Tóth Zoltán államtitkár (BM) kapott Nagy Testvér Díjat.

A Pozitív E-privacy Díjat 2001-ben Majtényi László, 2002-ben a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete, 2003-ban pedig Sólyom László nyerte el.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50