Új Blackberry mobilkészülék kisebb billentyűzettel

Milkovits Gábor, 2004. szeptember 16. 20:52
A brit Vodafone megkezdte a Blackberry 7100v többfunkciós mobilkészülék forgalmazását, amely a korábbi modelleknél jóval kisebb helyet foglaló billentyűzettel rendelkezik.
A Blackberry hagyományosan egy elsősorban üzletemberek számára gyártott, kombinált mobiltelefon/e-mail készülék, utóbbi funkciójához pedig elengedhetetlen a teljes QWERTY billentyűzet. A megoldás ugyanakkor meglehetősen kényelmetlenné tette az eszköz mobiltelefonként való használatát, így nem véletlen, hogy mostanáig csak a vállalati elit körében tudott népszerűségre szert tenni - a csak az Egyesült Államokban eladott 200 millió okos telefonnal szemben alig 1 milliót értékesítettek belőle világszerte. A 7100v-vel a Blackberry gyártója, a kanadai RIM szeretne versenyt támasztani az okos telefonoknak és kiterjeszteni vásárlói körét a divatos készülékeket előnyben részesítő, átlaghoz közelebb álló fogyasztókra.

A Blackberry 7100v billentyűzetén úgy jelenik meg a teljes betűkészlet és számsor, hogy minden billentyűn két-két karakter található, így a gombok száma összesen csak 20. A gyors szövegbevitelt a 35 ezer szavas szótárral támogatott SureType szoftver segítségével lehet megvalósítani. Kevin Burden, az IDC piackutató cég szakértője elmondta, hogy a mobil e-mail eszközöket használó vásárlói réteg régóta igényel olyan készülékeket, amelyek képesek ellátni az elektronikus levelezési funkciókat, ám elsődlegesen mobiltelefonként használhatók. Az új Blackberry 7100v azonban nincs egyedül a piacon, mivel olyan versenytársakkal kell megküzdenie a vevők kegyeiért, mint a Sony Ericsson P900, vagy az Orange SPV C500.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50