EU: az IVSZ elnöke Brüsszelben tárgyal

forrás Prim Online, 2004. szeptember 22. 13:13
A magyar informatikai iparág érdekeinek képviseletében látogat Brüsszelbe Kóka János az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke, egyben az EICTA elnökségi tagja.
A brüsszeli látogatás során az IVSZ képviselőinek célja, hogy fejlesszék a személyes kapcsolatokat az Európai Bizottság informatika és távközlési ügyekben közvetlenül érintett főigazgatóságaival, az Európai Parlament egyes képviselőivel, valamint az IVSZ számára fontos szakmai szervezetekkel. Ezen túlmenően a brüsszeli út célja a közvetlen tapasztalatszerzés az Európai Unió informatikai politikájának alakulásáról és IVSZ törekvéseinek ismertetése.

Az IVSZ elnökét tavaly választották meg az EICTA elnökségi tagjának, ahol ezáltal hatékonyabban tudott részt venni a brüsszeli lobbytevékenységben. Az EICTA a szövetség számára a brüsszeli érdekérvényesítés egyik legfontosabb eszköze, és az EICTA-án át az IVSZ is hatással lehet azoknak az uniós direktíváknak a kialakítására, amelyek a magyarországi jogszabályokat befolyásolják.

Az IVSZ egyik kiemelt, az Európai Unióval kapcsolatos céljának tekinti, hogy az informatika a regionális felzárkóztatási politika egyik kiemelt eszköze legyen, és ez a 2007-2013-as uniós költségvetési ciklus, illetve a kohéziós és strukturális politikai célok megfogalmazásakor konkrét programokban is megjelenjen. A szövetség Brüsszelben is az adminisztráció hivatalos partnerévé kíván válni. Szakértőivel részt kíván venni az európai információs gazdaság fejlődését célzó eEurope 2005 programok értékelésében, és hozzá kíván járulni, ahhoz, hogy az új e-programokban a felzárkózó országokat, így hazánkat is érintő szempontokat figyelembe vegyék.
Kulcsszavak: IVSZ EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38