Két új mobiltelefont mutatott be a Siemens

Milkovits Gábor, 2004. szeptember 22. 22:05
A Siemens két új mobiltelefont mutatott be: a fiataloknak szánt CT 66-ost, valamint az exkluzívabb, megapixeles kamerával és mozgóképrögzítési lehetőséggel ellátott S 66-ost.
A divatos formatervezésű S 66-os az első 1,3 megapixeles, álló- és mozgóképek rögzítésére egyaránt alkalmas kamerával ellátott Siemens készülék. A kamera ötlépcsős digitális zoom alkalmazással rendelkezik, videofelvételkor pedig másodpercenként 15 képkockát tud rögzíteni. A képeket azonnal megnézhetik és szerkeszthetik is a felhasználók a telefon 65 536 színárnyalatú TFT kijelzőjén. A készülék gazdag multimédiás megoldásai közé tartoznak még a háromdimenziós videojátékok, amelyekhez beépített joystick is tartozik, az MMS, valamint az e-mail és gyors üzenetküldési lehetőség, illetve a bármely kompatibilis eszközzel gyors vezeték nélküli összeköttetést biztosító Bluetooth. Az S 66-os-on tárolt adatok a Bluetoothon, USB-porton vagy infravörös kapcsolaton keresztül bármikor könnyedén szinkronizálhatók a Microsoft Outlook vagy a Lotus Notes számítógépes szoftverek által kezeltekkel. A digitális fényképezést egy 32 MB-os RS-MMC memóriakártya segíti, amely az 1,3 megapixeles felbontású fotókból mintegy 250-nek az egyidejű tárolására képes. A kiemelt minőségű galvanizált anyagokból készült háromsávos GSM készülék akkumulátora ötórányi beszélgetést és 250 órányi készenléti időt biztosít használójának egy felöltéssel.

A fiatalabb korosztályt megcélzó szintén háromsávos CT 66-os az S 66-ossal azonos kijelzővel és akkumulátorral van felszerelve, és ugyanúgy képes gyors üzenetek és MMS-ek továbbítására, valamint a kisebb felbontóképességű kamerájával rögzített képek szerkesztésére. Emellett a beépített IrDA adatszinkronizáló megoldás megkönnyíti a fiatalok számára a különféle fontos információk rendszerezését.

Mindkét új telefon várhatóan októbertől lesz kapható - a készülékeket várhatóan forgalmazó szolgáltatókról, illetve azok áráról azonban a Siemens egyelőre nem nyilatkozott.
Kulcsszavak: mobiltelefon Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59