Három új felsőkategóriás telefonnal debütált a BenQ Mobile

Az EF81, az S88 és az S68 az első BenQ-Siemens márkejelzésű készülékek

forrás Prim Online, 2006. január 17. 18:47
A Siemens mobiltelefon-üzletágát megvásároló BenQ Mobile nemzetközi sajtótájékoztató keretében Berlinben mutatta be első BenQ-Siemens márkajelzésű készülékeit. A felső kategóriás, UMTS-hálózaton is működő EF81 minőségi anyagaival és kidolgozásával valamint az üzleti és szórakoztató funkciók széles tárházával tűnik ki. Az S88-as készülék videokamerával, zenelejátszóval és egyedi formatervezésével hívja fel magára a figyelmet, míg a fémborítású S68-ast letisztult vonalvezetés és lényegre törő funkcionalitás jellemzi.
A rendkívül vékony BenQ-Siemens EF81 mobiltelefon az új BenQ-Siemens márka „zászlóshajója”. A készülék mindössze 15,9 milliméter vastag és valamennyi UMTS-funkcióval rendelkezik. Az exkluzív mobiltelefont két nagyméretű kijelzővel és a videotelefonálást megkönnyítő elfordítható kamerával is ellátták.

Az ultravékony forma mellett a minőségi anyagok használata és a letisztult vonalvezetés egyaránt rabul ejti a tekintetet. A készülékház magnéziumból készült, a billentyűzethez csiszolt, rozsdamentes acélt, a hátlaphoz pedig fekete eloxált alumíniumot használtak. Mindemellett különlegesen kemény zafírüveg védi a külső kijelzőt a karcolásoktól, így a masszív mobiltelefon jól tűri a mindennapi megpróbáltatásokat.

Az EF81-et gyerekjáték kezelni. A legfontosabb alkalmazásokat és funkciókat az 1,3”-es, QVGA minőségű, 120 x 160 pixeles külső kijelző alatt található négy gombbal érhetjük el. Ha kinyitjuk a készüléket, előtűnik a rozsdamentes acélból készült, különlegesen lapos billentyűzet, és a nagyméretű, 2,2”-es, 240 x 320 pixeles, 262 ezer színű kijelző. A kiváló minőségű kijelző élethűen jeleníti meg a felvételeket.

A fényképek és videók készítését 2 megapixeles, 5-szörös digitális zoom-mal rendelkező kamera teszi élvezetessé. Nyitott állapotban a készülék kijelzőjén váltható a kamera és a bejövő kép, így a UMTS-en keresztül intézett videohívások tökéletes képminőséggelbonyolíthatók le. A gyors UMTS-kapcsolaton keresztül zenei felvételek és mozgóképek is letölthetők vagy lejátszhatók. A beépített médialejátszó az összes népszerű fájlformátumot támogatja (MP3, ACC++, MPEG4, RealVideo 8/9, h.263 és 3GPP). Mindezeken felül 64 MB belső memória és a tárhelyet akár 1 GB-nyira növelő Mikro SD kártya gondoskodik arról, hogy megfelelő mennyiségű memória álljon rendelkezésre a fotók és videók elmentésére.

Az átfogó üzleti alkalmazások, mint az elektronikus könyvek olvasását támogató Mobilpocket, a Power Point prezentációk szerkesztését lehetővé tévő Microsoft Bluetooth Remote Control vagy a News2Mobile tökéletesen segítik a felhasználókat mindennapi munkájukban. Számtalan mobil játék és egy Csillagok háborúja csomag (játék, videó, zene, háttérkép stb.) gondoskodik arról, hogy útközben se unatkozzunk. A „titánium ezüst” fantázianévre keresztelt BenQ-Siemens EF81 várhatóan 2006 első felében kerül a magyarországi üzletekbe.

A BenQ-Siemens S88 felsőkategóriás készülék az aktív életet élők igényeit elégíti ki. Az If Design Awards 2006 díjjal kitüntetett telefon a formatervezéssel és technológiával szemben támasztott legkülönlegesebb elvárásoknak is megfelel.

Az S88 a multimédiás funkciók teljes választékát kínálja. A 2.0 megapixeles, autofókusszal, 16-szoros digitális zoommal és LED-del ellátott beépített kamera segítségével még zárt térben vagy kevés fénynél is tökéletes minőségű képeket készíthetünk. A telefon a valódi digitális kamerákhoz hasonlóan vízszintes helyzetben is tartható fényképezés közben. A beépített fotószerkesztővel elvégezhetjük az utómunkálatokat a képeken, a PictBridge funkció segítségével pedig azonnal átküldhetjük a kész képet egy fotónyomtatóra.

Az S88-ba egy nagyteljesítményű videokamerát is beépítettek, amellyel hosszabb képsorokat is rögzíthetünk MPEG4 formátumban. Az ehhez szükséges tárhelyet a 16 MB-os belső memória biztosítja, amelyet a Micro SD kártyával növelhetünk meg. A rögzített felvételek azonnal visszanézhetőek a mobiltelefon kijelzőjén: a fotók és a videók tökéletes minőségben jelennek meg a 2.0”-es, 176 x 220 pixeles, 262 ezer színű aktív mátrix OLED kijelzőn.

Az S88 hangminősége is első osztályú. A beépített MP3-lejátszó és a memóriakímélő AAC+ és AMR formátumok gondoskodnak arról, hogy az irodába menet vagy sportolás közben zenét hallgathassunk. A telefonhoz tartozó fülhallgató 3D surround hangzása kiváló minőségű zenét biztosít, a beépített hangszínszabályozó pedig lehetővé teszi, hogy a rádiójátékok, a pop vagy a klasszikus zeneszámok is mindig a legtökéletesebb minőségben szólaljanak meg. A telefon sokrétű funkciói minőségi, elegáns megjelenéssel párosulnak. A BenQ-Siemens S88 készülék előre láthatólag 2006 első félévében lesz megvásárolható a hazai üzletekben.

A Berlinben harmadikként bemutatott BenQ-Siemens S68 készülék azok számára készült, akiknek a stílusos külső éppolyan fontos, mint a felhasználóbarát kezelhetőség és a funkcionalitás. A funkciók halmozása helyett az elegáns mobiltelefon a minőségre és a letisztult formákra összpontosít. A mindössze 13 mm vastag, könnyen kezelhető készülék valódi mestermű, matt színű, csiszolt alumínium előlappal és fekete, finom tapintású anyagból készült hátlappal rendelkezik, így nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem kézbe fogni is kellemes érzés.

A BenQ-Siemens S68 a mobilkommunikáció alapfunkcióit, elsősorban a hangátvitelt helyezi előtérbe. A készülék nem tartalmaz kamerát vagy videolejátszót, ehelyett a könnyű használatra, az eleganciára és a legkiválóbb minőségre helyezi a hangsúlyt. Az S68 esetében az innováció nem a bonyolult részletekben, hanem a felhasználók szükségleteit kielégítő technológiában nyilvánul meg.

A menürendszer könnyen áttekinthető, és a grafikus ikonok leegyszerűsítik a navigációt. A készülék oldalán lévő gyorstárcsázó gomb segítségével azonnal felhívhatjuk a legfontosabb számokat. A szövegek könnyen olvashatók a nagyméretű, 1,8”-es, 132 x176 pixeles, 262 ezer színű, transzflektív kijelzőn. A mobiltelefon kétmikrofonos rendszerrel, beépített kihangosító funkcióval és 64 szólamú csengőhangokkal rendelkezik, kielégítve a hangminőség iránti legmagasabb elvárásokat. A készülék ezenkívül diktafonként is használható, így a fáradságos munkával begépelt SMS helyett hangüzenetünket könnyen elküldhetjük MMS-ben.

A beépített szervező gyorsan és egyszerűen összehangolható a DSC-100 Desktop SyncStation-ön keresztül a PC-n futó Outlookkal vagy Lotus Notes-al, a Bluetooth-nak köszönhetően akár kábel használata nélkül is, így a telefon adatai folyamatosan frissíthetők. Az S68 csiszolt alumínium színben lesz elérhető, várhatóan 2006 első félévében.

Mindhárom készülékhez Bluetooth-os kiegészítők széles választéka csatlakoztatható. Az EF81-eshez a különleges formatervezésű HHB-160 Bluetooth Komfort fülhallgató, az S88-hoz a HHB-130/131-es Bluetooth headset vagy a HKW-700 autós kihangosító, míg az S68-hoz az új, divatos megjelenésű Bluetooth HHB-100 fülhallgató és a HHB-600 Bluetooth autóskészlet kapható.
Kulcsszavak: UMTS mobiltelefon Siemens Benq

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Keveset tudnak a magyarok az internetes tér veszélyeiről

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 16:03

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50