Jövőre indul az econet.hu elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer szolgáltatása

forrás Prim Online, 2004. október 12. 18:23
A jövő év első negyedében megkezdheti működését az első magyarországi EBPP konszolidátor, az econet kízárólagos tulajdonában álló ebpp.hu Rt.
Együttműködési megállapodást írt alá a világ vezető EBPP rendszerének számító Checkfree i-series rendszer viszonteladója, a Xerox Magyarország Kft. és az econet.hu Informatikai Rt.

Alapos, csaknem féléves kiválasztási procedúrát követően a Xerox-Checkfree páros mellett döntött az econet.hu, így a magyar piacon meghatározó szerepre törő econet a világon leginkább elterjedt elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszert (EBPP) fogja használni saját szolgáltatásainak kiépítéséhez. A szolgáltatást 2005. első negyedévében indítja el az econet 100 százalékos tulajdonában álló, elektronikus pénzügyi szolgáltatásokra specializálódott leányvállalata az ebpp.hu Rt.

Az EBPP megoldások elsősorban a közüzemi szolgáltatások, valamint a rendszeresen - ma még leginkább postai csekken befizetett - más szolgáltatások elektronikus fizetését teszik lehetővé. A rendszer bevezetését követően képessé teszi a magyarországi közszolgáltatókat elektronikus számlakibocsátásra, a fogyasztókat pedig e számlák elektronikus befizetésére. Az EBPP rendszer segítségével az évente Magyarországon mintegy 220 millió darab sárga csekket kiküldő szolgáltatókat jelenleg terhelő - például nyomdai, postai - költségek jelentős mértékben csökkenthetőek.

"Teljes kiépülése esetén a hazai EBPP piac összesített bevétele elérheti a 30 milliárd forintot, igaz ehhez a számlakibocsátókkal és a pénzintézetekkel közösen még sokat kell dolgoznunk az új fizetési kultúra meghonosításán. Az econet hosszú távú terveiben e piac mintegy 10 százalékának a megszerzése szerepel" - közölte Balázs Csaba, az econet.hu vezérigazgatója. A vezérigazgató elmondta hogy az EBPP szolgáltatásokból az econet két év múlva vár először nyereséget.

Az i-series EBPP rendszert szállító Checkfree az Egyesült Államok legnagyobb pénzügyiszoftver-szolgáltatója, az általa fejlesztett i-series szoftver az Egyesült Államokon kívül Európa több pénzügyileg fejlett piacán - így többek között Hollandiában, Svédországban, Norvégiában - is jelen van.

A Xerox Magyarország Kft. komplex dokumentumkezelési szolgáltatásai révén professzionális megoldást kínál a vállalati munkafolyamatok és az ügyfelekkel való kapcsolattartás optimalizálására, a digitális és a hagyományos, papíralapú kommunikációs eszközök tökéletes összehangolása révén. A Xerox 35 éve folyamatosan bővülő szolgáltatási szakértelme az egyedi igények felmérésétől a megfelelő berendezések és szoftveres megoldások szállításán át teljes körű rendszerintegrációs tevékenységet is magában foglal. A Xerox az Egyesült Államokban saját, sikeres EBPP szolgáltatást is üzemeltet, mely a Checkfree i-series rendszeren alapul és a www.billingzone.com címen elérhető el.
Kulcsszavak: Econet.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59