LANDesk Software: hálózatmenedzsmenti megoldás 8.1-es verzió

forrás Prim Online, 2004. október 25. 18:45
Napjaink üzleti világának új típusú problémái új kihívásokat állítanak az informatikai hálózatokat üzemeltetők számára. A gyors technológia-váltások, az új típusú, összetett biztonsági fenyegetések, a folyamatos rendelkezésre állás iránti igény mind-mind az állandó megfelelés kényszerét hárítja az informatikai kiszolgáló személyzetre. Ma már megengedhetetlen, hogy az informatikai és üzleti igények ne találkozzanak, hiszen az üzleti siker azon múlik, hogy az informatika miként képes egy stabil és biztonságos hátteret nyújtani a folyamatosan változó technológiai környezetben. A LANDesk Software ezekre a problémákra kínál megoldást a piac egyik legegységesebb hálózatmenedzsment megoldásával, melynek legújabb 8.1-es verziója immár elérhető a kereskedelmi forgalomban, így a magyarországi képviseletet ellátó SysPac Hungária Kft-nél is.

A LANDesk Management Suite legújabb verziója lehetővé teszi az informatikusok számára, hogy proaktív ellenőrzésük alá vonják a teljes desktop, szerver és mobileszköz parkot, valamint automatizálják a hálózatmenedzsment rutinszerű napi, heti és havi feladatait, ezáltal biztosítva

a biztonsági frissítések naprakészségét,
a teljes szoftverállomány hatékonyabb kezelését és karbantartását,
a szoftverek licencelési költéségének csökkentését,
a teljes informatikai eszközpark (nem csak a hálózatban elérhetők!!!) kezelését,
a helpdesk tevékenység költségének csökkentését,
alkalmazások gyorsabb és hatékonyabb telepítését,

és a felhasználók rugalmasabb kiszolgálását.

A LANDesk Management Suite alapból kínált, a teljes hálózati munkára kiterjedő funkcionalitását további beépülő modulokkal lehet egyszerűen kiegészíteni és más már meglévő eszközökkel, alkalmazásokkal összehangolni. Ez a rugalmasság és univerzalitás teszi a LANDesk Management Suite-ot egyedülállóan hatásossá a versenytársaihoz képest.

Ezt támasztja alá a Gartner Inc. legutóbbi "Desktop Software Distribution Magic Quadrant" című jelentése is, melyben ismét a vezető szegmensbe sorolta a LANDesk Software-t. A Gartner szerint "a vezető szegmensbe csak olyan cégek tartozhatnak, amelyek jelenleg is jól teljesítenek, tisztában vannak a piaci tendenciákkal és mindent megtesznek annak érdekében, hogy vezető pozíciójukat a jövőben is megőrizzék."

A LANDesk hálózatmenedzsmenti megoldás részei

LANDesk Management Suite


A LANDesk Management Suite rendkívül könnyen telepíthető és kezelhető alkalmazás, mely speciális beállítások és bonyolult konfigurációs procedúrák nélkül, intelligensen alkalmazkodik bármilyen heterogén informatikai környezethez. Automatikusan felderíti a hálózatban található hardver- és szoftvereszközöket és megteremti ezen eszközök legoptimálisabb kihasználásának és kezelésének feltételeit. Sokrétű funkcionalitása által (szoftvertelepítés, eszközkezelés, házirend alapú alkalmazás felügyelet, remote control, széles körű riportolási lehetőség stb.) az informatikai személyzet egységes irányítása alá vonhatja a kezelt hálózatot, standardizálhatja azt, ami a későbbiek során sokkal egyszerűbb és hatékonyabb karbantartásra ad lehetőséget. Segítségével gyorsan és pontosan azonosíthatunk akár speciális hálózati célpontokat is, melyekre frissítéseket, javításokat oszthatunk ki, migrálhatjuk új operációs rendszerbe, vizsgálhatjuk hardver és szoftver konfigurációját. Nagyobb projektek, de akár napi feladatok során is számítógép, vagy felhasználói csoport alapú dinamikus listákat készíthetünk, melyekre házirendekkel szabályozott feladatokat oszthatunk ki.

A LANDesk Management Suite igazi hatékonyságát az adja, hogy a feladatok végrehajtása minimális emberi és IT erőforrást igényel. A teljesen testreszabható, igény szerint web alapú kezelőkonzol megkönnyíti a különböző feladatokkal foglalkozó felhasználói csoportok munkáját. Például a könyvelői csoportnak csak eszköz leltár és analízis lehetőséget, míg a helpdesk csoportnak csak a távfelügyelet lehetőségét biztosíthatjuk a konzolon. A speciális LANDesk technológiák, mint a "Targeted Multicast" és a "Peer Download" által, melyek hálózati forgalom csökkentését segítik, gyorsabbá és hatékonyabbá válik a munka, úgy, hogy dedikált hardverre vagy speciális konfigurációra sincs szükségünk.

LANDesk Management Suite funkciói:

teljes körű távfelügyelet és menedzsment,
hardver, szoftver leltár és riportok lehetősége,
különböző operációs rendszerek (Microsoft, Unix, Macintosh, Linux) kezelése,
operációs rendszer telepítés,
image telepítés,
web-es kezelhetőség,
folyamatos hálózati eszközfigyelés és keresés,
szervermenedzsment,
teljeskörű szoftver licencmenedzsment,
automatikus alkalmazásjavítás,
házirendekkel szabályozható alkalmazások (Application policy management),
riasztási üzenetek, mobil eszközökre is.


Kezdve az egységes adatbázistól, ami az eszköz és menedzsment információk tárháza, az említett LANDesk technológiákig, amik lehetővé teszik a nagyobb hatékonyságot, a teljesen testreszabható és integrált konzolon át a LANDesk Management Suite 8 egységes rendszere magasabb szintű felügyeletet biztosít jelentősen alacsonyabb költségek mellett.

Megkönnyíti az új technológiák és alkalmazások adaptálását és azonnali választ ad minden felmerülő problémára. A pontos információ, hogy milyen eszközeink vannak milyen konfigurációban, megszünteti a bizonytalanságot és megkönnyíti a rendszer kezelését. A sokrétű lekérdezés lehetővé teszi, hogy gyorsan analizáljuk az IT környezetünket, így megalapozott döntést hozhatunk az esedékes szoftverfrissítések és hardvercserék szükségességéről. A rugalmasan összeállítható üzleti riportok alapján, pedig egyszerűen vázolható fel az a fejlesztési irány, amely teljes összhangba hozható a vállalati célokkal, az IT szabványokkal és a jövőbeni fejlesztési tervekkel.

Kulcsszavak: hálózat LANDesk

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36