A Pannon GSM tulajdonosáé a legjobb irodaépület

forrás Prim Online, 2004. november 3. 14:33
A Pannon GSM Távközlési Rt. tulajdonosának, a Telenornak oslói központját választották meg az ország legjobb irodaépületének.
Az ingatlanpiacon szereplő vállalatok nemzetközi szervezete, az 1949-ben alapított FIABCI idei országos versenyén a Telenor példa értékű központi épülete nyerte le a Norvégia legkiválóbb irodakomplexuma címet. A következő lépés a 2005-ös nemzetközi megmérettetés lesz, ahol a több mint hatvan országot tömörítő szervezet eldönti, ki érdemelte ki a Prix d’Excellence-t.

A Telenor jó esélyekkel várhatja a jövő évi versenyt, hiszen 2003-ban a távközlési szolgáltató bergeni (Nyugat-Norvégia) épületét választották meg a világ legjobbjának. Az ezzel tizedik építészeti díját elnyerő bergeni irodaház a zsűri indoklása szerint kivételesen energiatakarékos üzemeltetésével, a hagyományos és városi építészeti elemek harmonikus elegyítésével, a könnyen átalakítható, nyitott belső terekkel, és nem utolsó sorban az épület természet-közeli, a környezet számára is értékeket nyújtó kialakításával érdemelte ki a nemzetközi elismerést.

A bergeni sikerek után most a norvég fővárosban 2002. szeptember 23-án átadott, 137 ezer négyzetméteres komplexumon a sor, hogy a világ építészetének legjava előtt bizonyítson. A 4,2 milliárd norvég koronás beruházással létrehozott épület hatezer munkahelynek ad otthont, egyesítve azt a negyven különböző irodát, ahol korábban a Telenor alkalmazottai dolgoztak. Az épület fejlett kommunikációs hálózata kötetlen helyszínű, kreatív munkavégzést tesz lehetővé. Az új irodaház révén jelentős mértékben csökkentett üzemeltetési, illetve informatikai költségek évente több mint negyed milliárd koronás megtakarítást jelentenek a szolgáltatónak. Ezt az úgynevezett Fornebu modellt immár nem csak saját szervezetén belül vezette be mindenütt a Telenor, de teljes körű szolgáltatóként más ügyfeleknek is kínálja a létrejöttét lehetővé tevő fejlett megoldásokat.

1 év alatt közel 12 évet parkoltak az autósok a Yettel mobilparkolással

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 07:56

A HONOR uralta 2024 elején a kínai okostelefonos piacot

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 07:23

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50