Vodafone: harmadik generációs mobilszolgáltatás magyaroknak

forrás Prim Online, 2004. november 10. 09:56
2004. november 10-től a magyarországi mobilszolgáltatók közül elsőként a Vodafone biztosítja ügyfelei részére a 3G technológia által nyújtott adatátviteli sebesség elérésének lehetőségét az új Vodafone Mobile Connect 3G adatkártya és a 3G roaming szolgáltatás segítségével a szolgáltató külföldi 3G partnerhálózatain.
A Vodafone nemzetközi hálózatára támaszkodva, a Nyugat-Európai tapasztalatok alapján, az ott már működő 3G hálózatok nyújtotta előnyöket elérhetővé teszi külföldre utazó magyar ügyfelei részére is. A Vodafone által Magyaroszágon elsőként bevezetett 3G adatkártya és 3G roaming szolgáltatás segítségével a vállalat havidíjas ügyfelei számára lehetőség nyílik külföldön széles sávon, ADSL sebességgel kapcsolódni az internetre és a vállalati hálózatokhoz, ahol a GPRS sebességnél 7-szer gyorsabban lehet böngészni a weben, fájlokat le- és feltölteni vagy e-mailezni.

GPRS használata esetén a maximális átviteli sebesség 53,6 Kbit/s, míg a 3G esetén ez az érték 384 Kbit/s, azaz a 3G több, mint 7-szer gyorsabb átviteli sebességet biztosít. Míg a GPRS sebessége nagyjából az 56K modem sebességéhez hasonlítható, addig a 3G sebessége megközelíti ill., eléri a vezetékes ADSL sebességét így az új szolgáltatás segítségével mobil adatátvitel esetén is elérhetővé válik a szélessávú internetszolgáltatás.

Jelenleg a következő négy országban használhatják a Vodafone Magyarország előfizetői a 3G hálózatot: Németország, Egyesült Királyság, Ausztria és Portugália. Az országok listája a jövőben folyamatosan bővül és hamarosan Nyugat-Európa nagy részén elérhetővé válik. Emellett a Vodafone közel 50 országban és teljes magyarországi hálózatán biztosítja az előfizetői részére a GPRS hálózatot.

A szolgáltatások ára független az igénybe vett hálózat típusától, tehát pl. 1 MB internetforgalom ugyanannyiba kerül 3G hálózaton, mintha a GPRS hálózatot használja az előfizető.

A Vodafone Mobile Connect egy teljeskörű mobil internet megoldás, amely magába foglalja a laptop szabványos PCMCIA csatlakozójába illeszthető mobil adatkártyát, Windows alkalmazást, SIM kártyát, GPRS Internet Plusz szolgáltatást és támogatást. A megoldás pár perc alatt telepíthető, a számítógép operációs rendszere az adatkártyát automatikusan felismeri. A szolgáltatás segítségével nincs szükség különálló mobiltelefonra és bonyolult beállítások elvégzésére.

A Vodafone Mobile Connect szolgáltatás magában foglalja a Vodafone által a magyarországi mobilszolgáltatók között ugyancsak elsőként bevezetett, ingyenes, high-tech hálózati tömörítő és optimalizáló megoldást is, amely jelentős adatátviteli sebességnövekedést biztosít az Internet szolgáltatások elérése során, legyen az böngészés, e-mail küldés/fogadás vagy éppen fájl letöltés. A sebesség növelése az átvitt adatok tömörítése és a kommunikáció optimalizálása révén valósul meg, ami ugyanakkor jelentősen csökkenti a Vodafone hálózatán átvitt adatok mennyiségét is. Így a hozzáférés sebességének növelése mellett a felhasználók jelentős mértékű kedvezményhez jutnak, ami különösképpen kedvező külföldi használat esetén.
Kulcsszavak: Vodafone Vodafone-hu UMTS

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Keveset tudnak a magyarok az internetes tér veszélyeiről

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 16:03

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50