Flashmemóriás iPod 2005 elejétől

Milkovits Gábor, 2004. november 15. 20:35
Az AppleInsider megbízható értesülésekre hivatkozva azt írja, hogy az Apple jövő év elején újfajta, merevlemezes meghajtó helyett flashmemória-kártyával ellátott iPod hordozható zenelejátszók forgalmazását tervezi.
Az internetes hírforrás távol-keleti gyártókra hivatkozik, akik szerint az Apple még decemberben megkezdi majd a készülékek gyártását, hogy elegendő készlet álljon rendelkezésére a január végi, vagy február eleji starthoz. A hír meglepőnek tűnik annak fényében, hogy Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott a flashmemóriás lejátszókról, mint gyakori ajándékokról, amelyek többnyire a fiókokban kötnek ki, mivel nem használják őket. A piaci adatok ugyanakkor nem ezt támasztják alá - habár az iPod népszerűsége elsöprő mértékű Észak-Amerikában, a globális eladások tekintetében a flashmemóriás lejátszók vezetnek. Ennek oka kisebb méretük mellett természetesen alacsonyabb áruk, amely elsősorban a fejlődő piacokon és a tinédzserek körében teszi őket igen népszerűvé. Az Apple ugyan részben éppen ennek a közönségnek dobta piacra a 4 GB-os merevlemezes meghajtóval ellátott iPod Minit, ám a hordozható lejátszó 249 dolláros árával még mindig nem mindenhol versenyképes.

A hírforrás értesülései szerint az új flash lejátszó 256 MB és 1 GB közötti memóriával rendelkezik majd. Leendő áráról, illetve arról, hogy hányféle változatban várható a készülék megjelenése, nem közöltek információt.
Kulcsszavak: iPod zene Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50