Földi sugárzású digitális tv-adások vételére alkalmas LG mobiltelefon

Milkovits Gábor, 2004. november 16. 20:26
Az LG bemutatta a világ első földi sugárzású digitális multimédiás tartalmak, például televíziós adások vételére alkalmas mobiltelefonját.
A Digitális Multimédiás Műsorszórás (DMB) műholdas formájához már a Samsung és a Pantech is fejlesztett ki mobiltelefonokat, egyes koreai tévétársaságok ugyanakkor jövőre már földi sugárzású rendszerek kiépítését és üzembe állítását is tervezik. Az LG új telefonja amellett, hogy az első földi digitális televíziós adások vételére alkalmas teljes funkciós mobiltelefon, egyben az első olyan készülék is, amellyel a felhasználók egyszerre telefonálhatnak és tévét is nézhetnek, anélkül, hogy tárcsázáskor, vagy beszélgetés közben meg kellene szakítaniuk az adások vételét. Ezt egy a cég által kifejlesztett, több funkciót integráló csip teszi lehetővé, míg a digitális tv-adások vételét lehetővé tevő lapkát az LG egyelőre a tengerentúlról szerzi be.

A Szöulban bemutatott készülék áráról és megjelenésének időpontjáról egyelőre semmit sem közöltek, ám valószínűleg először csak Koreában, a helyi szolgáltatásokkal karöltve kerül majd forgalomba.
Kulcsszavak: televízió mobiltelefon LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14