700 millió dolláros megrendelést kapott a Dell a Philipstől

Milkovits Gábor, 2004. december 5. 20:05
A Dell bejelentette, hogy 700 millió dollár értékű szerződést sikerült aláírniuk a Philipsszel, számítógépek és kapcsolódó szolgáltatások eladásáról.
A megállapodás értelmében a Dell a holland elektronikai óriás 60 országban található irodái és üzemei számára mintegy 75 ezer asztali számítógépet és noteszgépet, illetve kapcsolódó szolgáltatást biztosít. Az, hogy a Philips a Dellt választotta számítógépparkjának megújítására aligha véletlen, hiszen a két cég között már évek óta szoros együttműködés van érvényben, amelynek keretében a Philips számtalan fontos alkatrészt szállít a Dell számítógépeihez.

A Dell menedzselt szolgáltatásokat kínáló részlege nem egészen három évvel ezelőtt alakult, és 2003-hoz képest az idei harmadik negyedévben 32%-os növekedést produkált. A cégnek a területen olyan, nagyobb tapasztalatokkal és múlttal rendelkező versenytársakkal kell megküzdenie, mint az IBM, a HP, vagy az Accenture Ltd. A Dell mégis komoly sikereket ért el ebben az ágazatban is az utóbbi időben: októberben például a Honeywelltől kaptak megrendelést 16 ezer PC-re - a szerződés pénzügyi vonatkozásai egyelőre nem kerültek nyilvánosságra.

A számítógépes piacon egy ideje már folyamatosan, igaz csekély, ám egyre növekvő előnnyel vezető Dell részvényei a hírre reagálva 9 centet drágultak a Nasdaq technológiai tőzsdén.
Kulcsszavak: Dell Philips

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50