HP technológiával a csalások ellen

Valós idejű megoldásokat kínál ügyfeleinek a HP Magyarország

forrás Prim Online, 2004. december 9. 17:46
A HP Magyarország Európában egyedülálló valós idejű keretrendszer és technológia kidolgozását valósította meg, amellyel akár valós idejű ("soft real-time") adattárházak is kialakíthatók.
A saját fejlesztésű megoldás különlegessége, hogy nem csupán legfrissebb adatokhoz, hanem a történeti adatokhoz is azonnali és egységes hozzáférést biztosít, így jelentős versenyelőnyhöz juttathatja felhasználóit.

Az üzleti igény már korábban megjelent az ilyen technológiákkal kapcsolatban, csak eddig nem létezett hasonló jellegű, a felhasználók számára könnyen elérhető, kipróbálható megoldás. A modern szervezetek sikerének egyik kulcskérdése, milyen hatékonyan, milyen gyorsasággal képesek összegyűjteni, felhasználni a rendelkezésükre álló információt. A versenyképesség és versenyelőnyök megőrzésének egyik alapfeltétele, hogy a megfelelő pillanatban a megfelelő döntések szülessenek meg. A valós idejű döntéstámogató rendszerek pedig pontosan ebben a folyamatban játszanak meghatározó szerepet.

A HP Magyarország Európában az elsők között reagált a felmerülő igényekre, és indította el valós idejű projektjét. Az ennek során megvalósított egyedülálló rendszer 2004-től áll az ügyfelek rendelkezésére. A HP megoldásának különlegessége, hogy azonnali információi nem csupán a stratégiai, hanem a rövidebb távú, taktikai döntéseket is támogatják, azokat, amelyekkel a különböző szintű vezetők naponta találkoznak. Ha ezek a döntések megalapozottan, naprakész adatok alapján, a legfrissebb trendek figyelembevételével születnek, a szervezet különleges előnyökre tehet szert.

A taktikai döntéstámogatás segítségével a valós idejű rendszerek felhasználási lehetőségei óriási mértékben kiszélesednek. Jelentősen hozzájárulhatnak például az ügyfélkapcsolat-menedzsment (CRM), a kockázatmenedzsment, valamint a beszállítói lánc optimalizálásának, az üzleti aktivitás monitorozásának sikereihez. A HP valós idejű keretrendszerét elsőként bankkártyacsalások felderítésére használják. Az eddigi tesztek sikerei egyértelműen rámutattak arra, mekkora előnyöket biztosíthat a rendszer sebessége és az, hogy hatékonyan tud ugyanakkor nagy mennyiségű történeti adatot is kezelni.

Neves elemző cégek előrejelzései szerint 2006-ig a pénzügyi szektor 4,8 milliárd dollárt költ üzleti intelligencia és analitikus technológiai megoldásokra. Ez 2002 és 2006 között 7%-os növekedést jelent évente. Előreláthatólag a bankok az egyik legfontosabb, a pénzmosás megelőzését célzó területen hasznosítják majd a HP által kínált valós idejű technológiát.

A HP különleges, valós idejű technológiáját tanácsadói támogatással egészíti ki, melynek segítségével igényre szabott megoldást kínál valamennyi ügyfelének. A HP megoldásait eredményesen használhatják azok a cégek, amelyek most döntenek ilyen rendszerekről, ám a már létező, üzemelő adattárházak is kiegészíthetők valós idejű funkciókkal. A valós idejű rendszerek felhasználói köre mindemellett jóval bővebb: a HP valamennyi olyan vállalatnak ajánlja ezt a rendszert, ahol azonnali, gyors reagálással jelentős megtakarításokat lehet elérni.
Kulcsszavak: adattárház security HP-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55