Az Antenna Hungária értékesítette Vodafone-részesedését

forrás Prim Online, 2005. január 12. 13:48
A mai napon a zárási jegyzőkönyvek aláírásával lezárult az Antenna Hungária Rt. és a Vodafone-csoport közötti tranzakció, ennek értelmében az AH a Vodafone Magyarország Rt.-ben meglévő részesedését a Vodafone-csoportra ruházza át. Az eladási ár 19,4 milliárd forint.
Az Antenna Hungária 2004. szeptemberi közleményében tájékoztatta a nyilvánosságot az Antenna Hungária Rt. és a Vodafone-csoport között 2004. szeptember 24-én létrejött megállapodásról. A megállapodás szerint az Antenna Hungária Rt. a Vodafone Magyarország Rt.-ben meglévő összesen 12 553 501 db részvényét a Vodafone-csoportra ruházza át.

Az Antenna Hungária Rt. igazgatósága azért döntött az eladás mellett, mert a cég részesedése olyan alacsony szintre csökkent volna, amely jelentősen rontotta volna egy jövőbeli eladás értékét, és mert a Vodafone Magyarország Rt. középtávon sem fog osztalékot fizetni, miközben a harmadik generációs mobiltelefónia bevezetése miatt további igen komoly mértékű befektetések válnak szükségessé a Vodafone-ban, csakúgy, mint a másik két mobilszolgáltató társaságban. A sikeres tranzakciót az tette lehetővé, hogy a Vodafone Magyarország Rt. az elmúlt két évben jelentősen növelte részesedését a hazai piacon.

Az AH könyveiben a Vodafone-részesedés nyilvántartási értéke 17,7 milliárd forint, vagyis a 19,4 milliárd forintos eladási ár azon kívül, hogy azonnali készpénzbevétellel nyereséges kiszállást tesz lehetővé, megkönnyíti az AH jelentős projektjeinek finanszírozását, valamint hitelállománya további csökkentését. A két cég közötti üzleti kapcsolat a jövőben is fennmarad, az AH-csoport továbbra is bérelt vonali, szerviz-, valamint infrastruktúra-bérleti szolgáltatásokat nyújt a Vodafone Magyarország Rt. részére.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14