Közvetlen mobiltelefon-PC kapcsolat a Toshiba új szoftverével

Milkovits Gábor, 2005. január 20. 20:32
A Toshiba egy olyan új szoftvert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi a PC-n tárolt tartalmak közvetlen elérését mobiltelefonokról.
A "Ubiquitous Viewer" szoftverrel ellátott mobiltelefonokról a felhasználók bármikor hozzáférhetnek a számítógépen tárolt e-mailjeikhez és különféle dokumentumaikhoz, sőt PC-jük webböngészőjét is használhatják mobil internetezésre. A program a Windows operációs rendszerű személyi számítógépekkel működik együtt. A KDDI japán mobilszolgáltató márciustól tervezi a Toshiba új szoftverével ellátott mobiltelefonjainak forgalmazását, és egyben közölte, hogy más cégek is érdeklődnek a hasznos alkalmazás iránt.

A Ubiquitous Viewer egy újabb példája annak, hogy mennyit fejlődtek funkcióikban a mobiltelefonok az elmúlt évtizedben. A mai okos telefonok körülbelül akkora teljesítménnyel rendelkeznek, mint a 90-es évek második felének átlagos PC-i. Ezzel, és a hálózati funkciók kiteljesedésével együtt ugyanakkor ezeket a készülékeket is utolérte a számítógépeket sújtó átok, a vírusok problémája. Az utóbbi néhány hónapban ugyanis több, kifejezetten a mobiltelefonokat célba vevő féreg jelent meg. A Toshiba az új termékkel kapcsolatban kiadott közleményében kifejti, hogy a PC-vel való kapcsolat biztonságának növelése érdekében a szoftver egyrészt jelszavakat, másrészt pedig a tartalmak védelmére SSL kódolási megoldást használ.
Kulcsszavak: mobiltelefon Toshiba

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59