Nagysebességű multifunkciós készülékek a Canon PIXMA-családjában

PIXMA MP 750 és MP 780

forrás Prim Online, 2005. február 1. 12:30
A Canon folytatja a magyarországi piacon is sikert aratott PIXMA-sorozat bővítését. Az új év elején a hazai értékesítési pontokon is megjelent a PIXMA két felső kategóriás multifunkciós készüléke, a PIXMA MP750 és PIXMA MP780. Ezek az eszközök az új szolgáltatások mellett futurisztikus dizájnnal tűnnek ki a mezőnyből – mivel minden olyan funkciót tartalmaznak, amelyre egy otthoni irodában szükség lehet.


- 25 lap/perc monokróm / 17 lap/perc sebességű színes nyomtató
- Fotónyomtató – 4800 x 1200 dpi, 2 pl-es tintacseppek
- PictBridge kompatibilitás
- Színes másoló - 22 másolat/perc monokróm / 17 másolat/perc színes módban, 35 lapos automatikus dokumentum adagoló
- Síkágyas szkenner – Teljes színmélység, 2400 x 4800 dpi optikai felbontás, nagysebességű USB 2.0 interfész
- 2 utas papíradagolás – Lapadagoló és papírkazetta
- CD-R / DVD nyomtató
- Fax (MP780) – Super G3, teljes színmélység, 250 oldalas memória
- Nagy, háttérvilágításos LCD kijelző a könnyű kezelhetőség érdekében
- Közvetlen nyomtatás fényképezőgépről

Az MP750 és az MP780 csak kettő a Canon PIXMA termékcsaládjába tartozó készülékek közül. Válaszul az egyre gyorsabban növekvő igényekre a személyi fotónyomtatók iránt, minden PIXMA eszköz fotó vagy annál jobb minőségű nyomtatást tesz lehetővé a FINE (Full-photo-lithography Inkjet Nozzle Engineering) technológiának és a 2 pl-es tintacseppeknek köszönhetően. Az egyszerűségre törekvő tervezési elvek a letisztult formákban, fényes felületekben és a kétutas papíradagolási módban öltenek testet, ami rugalmas használatot és tárolást tesz lehetővé.

Minden egyben

Mindössze egy kábel, egy áramforrás, egy meghajtó telepítés és egy befektetés szükséges - a kompakt MP750 és a MP780 úgy lett tervezve, hogy időt, helyet takarítson meg, komplikációktól mentesen. A duplex egység automatikus kétoldalas nyomtatást vagy másolást tesz lehetővé, a kétutas papíradagolás biztosítja a papírcsere nélküli átváltást normál papírról speciális fotópapírra. Mindkét készülék képes megfelelő CD-R vagy DVD lemezre nyomtatni.

Személyi fotólabor minőségű nyomtatás

Egy speciális eljárás - a FINE – formájában, a Canon a saját szilícium chipek gyártásánál alkalmazott technológiáját adaptálta, így a nyomtatófejek olyan kis tűréshatárokkal és olyan fokú precizitással készülhetnek, ami megközelíti az integrált áramkörökét. Az MP750-ben és MP780-ban található FINE nyomtatófejek 1856 Micro-Nozzles fúvókát tartalmaznak, amelyek másodpercenként több millió 2 pl-es tintacsepp kilövésére képesek. Ennek eredményeként kevesebb idő alatt több tinta kerülhet a papírra nagyobb pontossággal, ami páratlan tisztaságú, kontrasztú, színvisszaadású, egyenletesen árnyalt, szemcsézettségtől mentes nyomatokat eredményez.

Monokróm módban akár 25 lap/perc, míg színes dokumentumok esetén akár 17 lap/perc a nyomtatási sebesség, míg egy 4” x 6” méretű, szegély nélküli fotó 36 mp alatt készül el. A gyártóktól független PictBridge nyomtatási szabványnak köszönhetően közvetlen nyomtatásra nyílik mód a legújabb, e szabványt támogató fényképezőgépek és videokamerák csatlakoztatása után, anélkül, hogy előtte PC-re kellett volna másolni a képeket.

irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Windows csak frissen jó

A magyar internetező nők 34%-a, a férfiaknak pedig 21%-a nem frissíti a Windowst, mert nem ért hozzá, nem érdekli, vagy saját a bevallása szerint nincs rá lehetősége. Ők azok, akik hiába használnak vírusirtót, előbb-utóbb megfertőzik számítógépüket.

2011. május 11. 13:47

Vízjelet könnyen - Easy Watermark Studio

A legtöbb ember ingyenes szoftverek hátulütőjeként szokott találkozni a vízjelek okozta védelemmel, ám amikor neki is ilyen megoldásra lenne szüksége, akkor természetesen csak trial verziók dobnak ki az internetes keresők. Alternatív megoldásként felmerülhet egy képszerkesztő használata is, de sokkal jobban járunk, ha az erre kitalált célszoftvernél maradunk, főleg ha olyan ingyenes megoldások állnak rendelkezésre, mint az Easy Watermark Studio.

2011. február 14. 09:03

Hirdetőtábla 56 iPad-ből

7 sorban soronként nyolc iPad-et építettek be abba az óriási iPhone-ba, amely jelenleg Londonban a St. Pancras pályaudvaron áll hirdetőtáblaként, és momentán az új Guardian of Light játékot promotálja Lara Crofttal.

2010. december 22. 18:19

OKI: jönnek a B2000-esek

Az OKI Printing Solutions szeptemberben vezeti be a B2000-es sorozatot, amellyel a megbízható és minőségi fekete-fehér nyomtatás mostantól bárki számára elérhető lesz. Az új irodai gépet elsősorban sok nyomtatásra és összetett feladatok megoldására tervezték.

2007. szeptember 10. 19:08

Csúcstartó OKI B6500 monokróm nyomtatók

Július végétől nálunk is elérhető az OKI legújabb, B6500-as jelzésű nyomtatócsaládja. Az akár 30 fős munkacsoportokat is megbízhatóan kiszolgálni képes monokróm printercsalád 10 oldallal veri a vezető konkurens gyártó hasonló termékét 43 oldal/perc teljesítményével. Az első nyomtatott oldal elkészültére pedig csupán 8 másodpercet kell várni.

2007. július 24. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36