Samsung mobiltelefon 7 megapixeles kamerával - a CeBIT-en

Milkovits Gábor, 2005. március 9. 22:02
A Samsung bemutatta a világ első 7 megapixeles digitális kamerával ellátott mobiltelefonját, amely méltó versenytársa lehet a különálló digitális fényképezőgépeknek.
Az SCH-770-es a csütörtökön kezdődő CeBIT kiállításon mutatkozik be a nagyközönségnek. Tavaly októberben szintén a Samsung volt az, amely kihozta az első 5 megepixeles kamerával felszerelt modellt. A dél-koreai gyártó szerint az mp3 lejátszóval és bankkártya-olvasóval is ellátott készülék még június előtt piacra kerülhet, ára azonban egyelőre kérdéses, mint ahogy az is, hogy külföldön is kapható lesz-e. Eddig ugyanis több nagyfelbontású kamerával ellátott mobiltelefon egyelőre csak a koreai piacon került forgalomba.

Elemzők szerint nem vehető biztosra, hogy a 7 megapixeles Samsung készülék tovább növeli a digitális fényképezőgépekkel szemben támasztott konkurenciát. A fogyasztók körében ugyanis egyre inkább elterjed az a meggyőződés, hogy a 3-4 megapixel bőven elég egy jó minőségű felvétel készítéséhez, ilyen kamerás mobilok pedig egy ideje már forgalomban vannak. A Samsung egyébként idén összesen mintegy 100 millió mobiltelefon értékesítését tervezi, ami 14%-kal haladná meg a tavalyi mutatót.
Kulcsszavak: CeBIT mobiltelefon Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50