Szélesebb körű internet-alapú telefonálás a Skype új szoftverével

Milkovits Gábor, 2005. március 13. 10:02
Az internet-alapú telefonálás úttörője, a Skype béta tesztváltozatban kiadta VOIP szoftverének legújabb, 1.2-es verzióját, amely számos újdonságot kínál a felhasználóknak.
A legfontosabb újítás az, hogy az ügyfelek ezentúl nemcsak kezdeményezhetnek, de fogadhatnak is hívásokat a hagyományos telefonhálózatról. Eddig ugyanis csak kimenő vegyes hívások voltak lehetségesek, a percdíjas SkypeOut szolgáltatás révén. A kizárólag az interneten, széles sávon bonyolított VOIP hívások ingyenesek a Skype-nál. Az új szoftver által támogatott szolgáltatásnak megvan az az előnye, hogy a felhasználó lakóhelyétől függetlenül hagyományos telefonos előfizetést vásárolhat hozzá viszonylag olcsón külföldön is, így hagyományos vonallal rendelkező, távol élő ismerősei egy helyi telefonszámon keresztül, tehát helyi díjszabással hívhatják őt oly módon, hogy a hívást a Skype irányítja át az interneten keresztül a tengerentúlra. Az új szoftver emellett a voice-mail hangos e-mail alkalmazást is támogatja.

Az egyelőre csak béta tesztváltozatban elérhető Skype 1.2-es szoftver Windows felhasználók részére a http://www.skype.com/products/skype/windows/ oldalról tölthető le. A Skype tervei szerint a véglegesített verzió hat héten belül kibocsátásra kerül. A cég VOIP szolgáltatása egyébként úttörő módon már házon kívül, noteszgépről és PDA-ról is igénybe vehető, egyelőre csak Nagy-Britanniában, a Broadreach Networks által üzemeltetett WiFi forró pontokról.

Kulcsszavak: Skype VoIP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14