Harmadik generációs WCDMA mobilpiac: az LG felkészült

forrás Prim Online, 2005. március 21. 17:20
A sikeres európai tesztelést követően az LG Electronics nemrégiben végrehajtott egy másik sikeres tesztet is, 3.5-generációs HSPDP-vel (high speed downlink packet access) ellátott mobilkészülékével Észak-Amerikában, így már a globális piacra való betörését készítheti elő.
Az LG Electronics bejelentette, hogy sikeres próbaüzem-demonstrációt tartott a 3.5 G-s nagy sebességű adatátvitel terén a CTIA Wireless 2005-ös kiállításán - amelyet New Orleansban rendeztek meg Március 14. és 16-a között -, felhasználva egyrészt a Lucent Technology által kifejlesztett 14 Mbps letöltést támogató WCDMA rendszert, másrészt a saját fejlesztésű kereskedelmi HSDPA-val felszerelt mobiltelefonját.

Az LG Electronics több új 3G-s szolgáltatással egyetemben sikeresen mutatta be HSDPA mobilkészülékét, amely egy webszerverre épülő 1.4Mbps adatátviteli környezetben nagy sebességgel képes letölteni DVD-filmeket és nagy kapacitást igénylő multimédiás zenei tartalmakat is.

A modell megfelel annak a típusnak, amelyet a Nortel laboratóriumában március 6-án a világon elsőként sikerrel teszteltek. A Qualcomm MSM 6275chipjével felszerelt készülék az első multi-mode mobil, amely nemcsak a 3G-s WCDMA platformot, hanem a 2G-s GSM, a 2.5 G-s GPRS és a 2.75 G-s EDGE platformokat is képes használni. A cég sikeres európai és amerikai tesztjei igen ígéretesek, ami a WCDMA-piacot illeti.

A kereskedelmi HSDPA szolgáltatás, amely a 4G-s multimédiás technológia előfutára és 3G-s mobilszolgáltatások kifejlesztését készíti elő, 2006-ban kerül bevezetésre elsőként Koreában, Európában, az USA-ban és más WCDMA szolgáltatással rendelkező országokban, miután a hálózatokat – várhatólag 2005 második félévében - a megfelelő szintre fejlesztették.

A HSDPA szolgáltatás, amely másodpercenként maximálisan 14 megabit adatátviteli sebességet tesz lehetővé, vagyis hétszer olyan gyors, mint az EVDO-szolgáltatás és ötször olyan gyors, mint a ma létező WCDMA, egyenletesebb kép- és hangátvitelt tesz lehetővé - azaz a videotelefóniát - és képes egyidejűleg még nagy mennyiségű multimédiás tartalom letöltésére is. A HSDPA szolgáltatás lehetővé teszi továbbá nagy sebességű vezeték nélküli internetkapcsolat létesítését mobiltelfonon, PDA-n és laptopon keresztül, mialatt a buszon, a metrón vagy a vonaton utazunk.

A HSDPA nagy valószínűséggel ez év második felében kerül majd bevezetésre az USA legnagyobb WCDMA mobilszolgáltatója, a Cingular által, és az amerikai piac nem kis várakozással tekint a HSDPA szolgáltatás bevezetése elé.

Miután a Cingular egyes számú mobiltelefon-beszállítójává választotta az LG Electronicsot 2004 decemberében és az LG kitartóan vezeti HSDPA mobilpiacot, a cég késznek érzi magát arra, hogy megnövelje jelenlétét az észak-amerikai 3 és 3.5G-s piacon is.
Kulcsszavak: UMTS LG WCDMA

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Scite 5.5.0

A SciTE rengeteg programnyelvet ismerő, könnyen kezelhető kód- és szövegszerkesztő alkalmazás. Leginkább a forráskódok szerkesztését támogatja, tartalmaz szintaxiskiemelő / szintaxis-színező funkciót, így a forrásban azonnal észrevehetőek a félregépelések.

2024. április 29. 19:41

ImgDrive 2.1.6

Az ImgDrive alkalmazás lehetővé teszi akár hét virtuális meghajtó létrehozását, amelyek segítségével lemezképfájlokat lehet futtatni. A támogatott lemezképformátumok: CCD, CUE, ISO, ISZ, MDS és NRG.

2024. április 29. 19:39

Az Európai E-sport Szövetség tisztújításán magyar tisztségviselő is bizalmat kapott

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

2024. április 29. 18:05

Harmincmilliárd eszköz csatlakozhat a mobilhálózatokhoz 2025-re

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14