A SAS Enterprise ETL Server új verziója teljesítmény-világrekorder

forrás Prim Online, 2005. március 30. 08:48
A SAS, az üzleti intelligencia megoldások vezető szállítója bejelentette, hogy befejezte SAS Enterprise ETL Server programcsomagja legújabb verziójának összehasonlító méréseit. Az eredmények azt mutatják, hogy a SAS Enterprise ETL Server átbocsátása több mint 60%-kal jobb, mint más ETL termékeké. A SAS eredménye azért jelentős, mert ma a vállalatoknak egyre több adatot kell feldolgozniuk egyre kevesebb idő alatt. Mostanáig sok vállalat csak az analitikai képességek egy részének feláldozásával gyorsíthatta ETL folyamatait.
„A SAS előtt nagy és bonyolult adatátviteli folyamatokat kellett végrehajtanunk – fejtette ki Luc Billion, Belgium szövetségi közegészségügyi szolgálatának infokommunikációs igazgatója. A SAS ETL megoldása azonban átláthatóbbá, szervezetté és felügyelhetővé tette az adattárházat. A SAS ETL funkcióival rendkívül hatékonyan, rugalmasan és gyorsan tudjuk mozgatni és átvinni az adatokat.”

A SAS egy Solaris 10 operációs rendszert futtató Sun Microsystems 72-processzoros Sun Fire 15K szerveren és a Sun StorEdge 9980 rendszer felhasználásával demonstrálta a SAS Enterprise ETL Server világszínvonalú teljesítményét: a tesztkonfiguráció kevesebb mint 90 perc alatt 2,2 terabájtnyi (2,2 trillió bájtnyi) adatot dolgozott fel, azaz 21 GB/óra/CPU teljesítményt nyújtott – s ez világrekordot jelent az eddig közzétett összehasonlító mérések mezőnyében.

Bár az ETL megoldások sikerének egyik legfontosabb mércéje a teljesítmény, nagyon fontos szempont a rugalmasság és az adaptálhatóság is. A Forrester egyik legutóbbi, Phillip Russom által jegyzett jelentése kiemelte, hogy a kézi kódolás még ma is elterjedt az ETL-fejlesztéseknél: a felmérésben részt vevő felhasználók 90%-a szerint ETL-megoldásaik még mindig tartalmaznak kézileg kódolt rutinokat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50