A "honlap-ambulancia" ingyen segít a beteg honlapok gazdáinak

Szalay Dániel, 2005. április 5. 10:01
A hazai vállalkozások és intézmények többsége már rendelkezik honlappal, azonban ezek között sok olyan van, amely fizikai értelemben ugyan működik, valójában azonban csak a helyet foglalja a cybertérben - mondja Pécsi Ferenc internetszakértő, a közelmúltban indult ingyenes "honlap-ambulancia" szolgáltatás üzemeltetője.
A Dotkommentár (http://www.dotkommentar.hu) honlapon most megnyílt "honlap-ambulancia" segítséget kíván nyújtani ahhoz, hogy a honlapok valódi, a vállalkozás, intézmény céljait segítő kommunikációs eszközzé válhassanak.

- Még mindig vannak, akik azt hiszik, hogy a honlap készítése kizárólag informatikai feladat. Mások szerint a weboldal divatcikk, vagyis tele kell zsúfolni mindenféle mutatós, "menő" dologgal. Ugyanakkor az elért eredmények igazolják azokat, akik hajlandók továbblépni a "képernyőre ragasztott brosúra" koncepciójánál. - állítja Pécsi Ferenc "dotkommentátor", aki immáron hét éve foglalkozik különböző honlapok elemzésével.

- Egyre több professzionális informatikai háttérrel és színvonalas grafikai arculattal elkészített honlappal találkozom, ugyanakkor érzékelhető, hogy változatlanul kevesen tudják, mit is kezdjenek "korszerű" honlapjukkal. Gyakran néhány egyszerű észrevétel is sokat segíthet: Talán meglepő, de sokan elfelejtik feltenni címüket, telefonszámukat saját honlapjukra, de van olyan is, aki saját cége emblémáját hagyja el, hogy még egy további szalaghirdetést elhelyezhessen - hívja fel olvasóink figyelmét a tanácsadó.

A "honlap-ambulancia" elsősorban olyan kis- és középvállalkozások, illetveintézmények jelentkezését várja, ahol érzik, valami nincs rendben honlapjukkal, de maguk nem képesek megtalálni a hibákat. Pécsi Ferenc térítésmentesen ad nekik tanácsokat. Ahogy az ambuláns ellátás is csak egyszerűbb esetek kezelésére alkalmas, úgy a honlap-ambulancia tevékenysége is csupán a legnagyobb hibák feltárására és egy-két terápiás javaslatra terjed ki. Egy nagyobb átalakítást megelőző átfogó elemzés, egy új honlap-stratégia kialakítása legfeljebb egy következő lépés lehet - hangsúlyozza a "dotkommentátor".
Kulcsszavak: website onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50