Budapest a mobiltársadalom-kutatás fővárosává vált

forrás Prim Online, 2005. április 15. 17:02
Nemzetközi "mobilkonferencia" helyszíne lesz Budapest április végén. Az MTA és a T-Mobile közös kutatási programjának legújabb eredményeit a világ 24 országából érkező kutatók ismertetik.
Milyen hatással van az új multimédiás mobilkommunikáció és maga a mobiltelefónia a családokra, a gyermekekre? Miként lehet-lesz részese a tanulásnak a mobiltelefon és mit tanulnak a fiatalok felfedezve a képek, mozgóképek új lehetőségeit? Az elmúlt hónapokban többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ az MTA Filozófiai Kutatóintézetének nemzetközi viszonylatban is egyedülálló, a T-Mobile-lal közös nemzetközi kutatási programja. A legújabb eredményeket a világ 24 országából érkező kutatók április végén budapesti konferenciájukon ismertetik.

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete és a T-Mobile ötödik éve folyó közös interdiszciplináris társadalomtudományi kutatásának keretében "Kép, gondolat és tudás a mobilkorban" címmel 2005. április 28. és 30. között újabb nemzetközi konferenciára kerül sor. A tudományos fórum a mobilkommunikációs kutatás világtalálkozója lesz, hiszen az USA-tól és Kanadától Japánig, Tajvanig és a Fülöp-szigetekig, Dél-Afrikától Cipruson és Máltán át Dániáig és Finnországig, Németországtól Ausztrián, Magyarországon és Románián át Izraelig 24 ország képviselői ismertetik legújabb eredményeiket. Az évek óta egyre jelentősebb nemzetközi érdeklődés mellett zajló kutatási programnak és a most már negyedik kötettel jelentkező angol nyelvű könyvsorozatnak köszönhetően Budapest mára a mobiltársadalom-kutatás fővárosává vált.

További részletek és információk, valamint regisztráció a konferenciára

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50