Olcsó mobiltelefonok forgalmazását tervezi a Siemens

Milkovits Gábor, 2005. május 2. 21:20
Tajvani készülékgyártókhoz közelálló források szerint a Siemens olcsó mobilok forgalmazását tervezi még az idén, hogy ezzel is segítsen talpra állítani válságban lévő mobiltelefonos üzletágát.
A Digitimes által idézett, a Siemens távol-keleti beszállítóinak számító hírforrások szerint a német elektronikai óriás első körben 300-500 ezer darab, 30 dollár körüli árú alapkészülék gyártására készül szerződést kötni valamelyik tajvani gyártóval. Az ügylet várhatóan május végéig fog lezárulni, és a becslések szerint ősztől már piacra is kerülhetnek az olcsó Siemens mobilok.

Alig néhány napja erősítették meg a Siemens részéről, hogy a cég hónapokon belül különválasztja, majd nagyrészt értékesíteni szándékozik mobiltelefonos üzletágát. A súlyos helyzetben lévő részleg 138 millió euró veszteséget termelt csak a legutolsó negyedévben, a gyártók sorában pedig a hatodik helyre szorult vissza. Az olcsó mobilok forgalmazását célzó tervvel valószínűleg szeretnék vonzóbbá tenni a Siemens Mobile-t a leendő befektetők előtt, bár az is lehet, hogy a terv az eladástól függetlenül része a cég üzleti stratégiájának. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a Motorola is éppen mostanában kezdi meg olcsó, 40 dolláros alapmodellek forgalmazását a Távol-Keleten, amellyel elsősorban piaci pozíciójának megerősítése a célja.

Kulcsszavak: mobiltelefon Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38