Tévézés Siemens mobiltelefonnal

forrás Prim Online, 2005. május 19. 10:50
Egy, a tervek szerint a közeljövőben megvalósításra kerülő új Siemens multimédiás mobil készülékkel menetközben lehet majd tévéadást venni, sőt azt interaktív módon alakítani.
Az erre vonatkozó Siemens tervtanulmány egyesíti a tévé-vevő és a mobiltelefon tulajdonságait. A tervezett készülék DVB-H (Digital Video Broadcasting for Handhelds) átviteli szabvánnyal működik. A felhasznált mobilrádiós szabvány visszirányú csatornája segítségével az érintős képernyőről kívánságokat lehet majd küldeni a zenei TV-csatornának, vagy egy mozifilm-trailer megtekintése után a moziba ülőhelyet foglalni, illetve TV-nézés közben telefonálni is lehet. A vett adást egy „felvétel” gomb segítségével rögzíteni is lehet a készülék belső tárolójára vagy egy külső tároló kártyára.

A multimédia-készülék akkora, mint egy zsebnaptár, bele van építve egy 1,3 megapixeles digitális kamera, valamint funkcionalitásában mindazt tudja, mint a Siemens S65-ös mobiltelefon. Az eszköz a világ minden GSM-hálózatában használható lesz. A tekintélyes méretű kijelző mellett elhelyezett hangszórók meglepően telt sztereo-hangzást adnak. Az adás-információ rövid időrésekben, kis csomagokban érkezik a készülékre. Ennek az az előnye, hogy a rövid adásszünetek az akkut tehermentesítik, ezáltal akár három óra hosszan lehet tévézni. A DVB-H technikával rendelkező mobilok megjelenése a kereskedelemben 2006-ra várható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50