Víz- és ütésálló mobiltelefon a Casiótól

Kiss Ádám Zoltán, 2005. május 26. 21:23
Minden korábbi felhajtás nélkül a Casio bemutatta G’zOne telefonját, melynek különlegessége, hogy nem csupán csepp-, de valóban vízálló, és egyben ütésálló is.
A Casio G’zOne kifejezetten túrázóknak készült, és sok olyan újdonságot tartalmaz, mely nem hétköznapi egy telefontól. A készülék két kijelzőt használ, az egyik egy 2,2 colos QVGA, míg a másik a telefon hátulján elhelyezett kerek 1,0 colos megjelenítő. Míg az előbbi a főkijelzőnek számít, a másik az időt mutatja háttérvilágítással, de a beépített kamera mellett megtalálható az elektronikus iránytű is. A cég G'zOne sorozatának eddigi tagjai is extra szolgáltatásokkal felszerelt "strapatelefonok" voltak, ám ez az első széthajtható modell.

A telefon ára ugyan még nem ismert, de könnyen sikeres lehet, mivel sokan vonzódnak a szinte fél év alatt elavuló telefonok világában a valamivel tartósabb értékekhez. Szintén az ilyen telefonok értékesítését segíti, hogy színviláguk, jelen esetben a feketével ötvözött zöldessárga, narancs és piros nem jellemtő a mai modellekre, így sokan a szabványosnak tekinthető olcsó ezüst-, krómutánzatú készülékek iránt érzett csömörük miatt vásárolnak ilyen modelleket, és nem a túrafunkciók kihasználása miatt. Az amerikai és európai bemutatóról még nem adott információt a Casio, Japánban a KDDI szolgáltató mutatja be az új G'zOne-t.
Kulcsszavak: Casio mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55