Siemens: ázsiai partnerre talál a mobilüzletága számára?

MTI Sajtóadatbank, 2005. június 6. 10:35
A német Siemens konszern régóta veszteséges mobilüzletága számára állítólag megtalálta a megfelelő partnert - közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi kiadásában. A vállalat kedden jelenti be ezek szerint, hogy egy ázsiai gyártóval hoz létre közös vállalatot.
Ezt a hírt a vállalat illetékesei nem kívánták megerősíteni. Csak annyit tudni, hogy a Siemens igazgatótanácsa hétfőn rendkívüli telefonkonferenciát rendez, és ezen a remények szerint a terv megnyeri majd a résztvevők tetszését. Klaus Kleinfeld, a konszern vezetője már korábban a mobilüzletág kiszervezése mellett döntött és nekifogott a partnerkeresésnek. A vállalat egyik illetékese szerint a hónapok óta több partnerrel folytatott egyeztetések kedvezőtlenül hatottak a foglalkoztatottak közérzetére.

A kiszervezés és közös vállalatalapítás terve 10 ezer Siemens-alkalmazottak érint világszerte, ebből 6000-et Németországban. Ez év első negyedévében a Siemens mobiltelefon-részlege ismét közel 140 millió eurós veszteséget halmozott fel.
Kulcsszavak: Siemens mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50