A BenQ lesz a Siemens Mobile üzleti partnere

Milkovits Gábor, 2005. június 6. 21:04
A Financial Times Deutschland szerint a tajvani BenQ az a távol-keleti vállalat, amelyik siker esetén üzleti partnerként kisegítheti a Siemens mobiltelefonos üzletágát mostani nehéz helyzetéből.
A német technológiai óriáscég néhány hónapja döntött veszteséges mobilrészlegének leválasztásáról és részleges eladás mellett történő talpra állításáról, tegnap pedig nyilvánosságra került, hogy már meg is találták az erre alkalmas partnert egy távol-keleti vállalat képében. A FT német kiadása szerint a cég a tajvani BenQ, amely főként más gyártóknak állít elő és szállít megrendelésre elektronikai eszközöket. A cégnek emellett saját márkanévvel ellátott készülékei is vannak, ilyen például a tavaly bemutatott, ám forgalomba még nem hozott BenQ P50-es okos telefon, illetve a Z2-es mp3-mobil, amelyik a CeBIT-en volt látható.

Az üzlet részleteiről egyelőre semmiféle információt nem hoztak nyilvánosságra, sőt magát a tényt sem erősítették még meg az érintettek. A partnerség a BenQ számára mindenesetre nagy előrelépést jelentene mostani piaci helyzetéből, kérdés azonban, hogy sikerül-e megvalósítaniuk a Siemens Mobile kilábalását a jelenlegi veszteséges szituációból.
Kulcsszavak: Benq Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50