Samsung mp3-lejátszó WLAN alkalmazással

Milkovits Gábor, 2005. június 8. 22:00
A Samsung és a Korea Telecom (KT) távközlési szolgáltató bemutatta a Samsung által gyártott első WLAN-képes mp3-lejátszót, a "Yepp-et".
A Bluetek elnevezésű Samsung-leányvállalat emellett szerződést írt alá további "Nespot-alapú" hordozható digitális zenelejátszók gyártásáról és forgalmazásáról a KT számára. A Nespot a Dél-Koreában használatos, a KT által is biztosított szélessávú vezeték nélküli adatátviteli szabvány. A Samsung hangsúlyozta, hogy a Yepp-re a WLAN révén nemcsak zeneszámok tölthetők le közvetlenül az internetről, hanem különféle egyéb online tartalmak is, a készülékről készített fotó alapján beleértve akár a mozgóképet is. Emellett még arra is van lehetőség, hogy a felhasználók a blog-technológiát felhasználva saját zenei adást is közzétehetnek a világhálón.

A készülékről egyelőre nem árult el részleteket a Samsung, és egyelőre az sem tudható, hogy a Yepp, mondjuk a Nespot helyett 802.11 WiFi-vel vajon, s ha igen mikor jelenhet meg más piacokon. A jövő mindenesetre biztos, hogy az olyan médialejátszóké, amelyek PC közbeiktatása nélkül képesek hozzáférni az online tartalmakhoz.
Kulcsszavak: WLAN MP3 Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14