A BT beindította a világ első vegyes vezetékes/mobiltelefonos szolgáltatását

Milkovits Gábor, 2005. június 15. 17:21
A British Telecom által létrehozott „Fusion” (egyesítés, fúzió) elnevezésű szolgáltatás lényege, hogy a felhasználó otthoni vezeték nélküli routere vételi körzetén belül a BT szélessávú vonalán, másutt pedig mobilhálózaton telefonálhat.
A szolgáltatás fő előnye az, hogy a BT szélessávú hálózatán a vezetékes számokra irányuló hívások ugyanannyiba kerülnek, mintha hagyományos vezetékes telefont használnánk, ugyanakkor a szolgáltatáshoz kapcsolódó telefonkészülék a lakástól eltávolodva automatikusan a mobiltelefonos hálózatot veszi igénybe. A szolgáltatáshoz a speciális készülék mellett egy vezeték nélküli szélessávú hozzáférési pont, a „BT Hub” tartozik, amelyet nemcsak a telefonáláshoz, de például PC-k, laptopok, vagy játékgépek lakáson belüli vezeték nélküli internet-csatlakoztatására is fel lehet használni. A BT Hub Bluetooth révén lép kapcsolatba a telefonkészülékkel, és azonnal, akár beszélgetés közben is átváltja a kommunikációt a mobilhálózatról a szélessávú vezetékes vonalra.

A BT Fusion először mintegy 400 tesztfelhasználó bevonásával indul, a teljes körű, az Egyesült Királyságban bárki számára elérhető szolgáltatás beindítását szeptemberre tervezi a British Telecom.

Kulcsszavak: BT vezetékes mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14