Siemens SL75: mindentudó üzleti mobiltelefon

forrás Prim Online, 2005. június 30. 13:28
A Siemens csütörtökön Hamburgban mutatta be két legújabb, felsőkategóriás mobiltelefonját. Az S75-ös készülék utazás közben is gondoskodik zenei szórakoztatásunkról. A szervezővel, Bluetooth-szal és nagy felbontású kamerával rendelkező üzleti telefon beépített MP3-lejátszójának köszönhetően egy gombnyomásra elindíthatjuk kedvenc számunkat még e-mail-olvasás és SMS-írás közben is. Az S75 támogatja az EDGE/GPRS technológiát, amellyel a legfrissebb slágereket is letölthetjük mobiltelefonunkra. A készülék a bejövő hívásokat, üzeneteket és emlékeztetőket egyesített mappában kezeli, így könnyen áttekinthetjük a legfontosabb információkat. A Siemens SL75 lekerekített formájú, szemre- és kézbevaló mobiltelefon. A könnyedén szétcsúsztatható készülékkel még vásárlás közben, egy kézzel is könnyedén intézhetjük hívásainkat. A telefon elegáns külseje mögött modern multimédiás szolgáltatásokat rejt magában: többek között kamerát, videoklip- és zenelejátszót.
A mobilirodát és zeneközpontot egyesítő S75 számos szolgáltatást nyújt a felhasználók számára. Szervezője segítségével az összes találkozót és feladatot átlátjuk, legyen szó sűrű munkanapokról vagy szabadidős tevékenységekről. A fontos adatokat Bluetooth-kapcsolaton vagy USB-kábelen keresztül közvetlenül a számítógépre menthetjük. Az S75 jól átlátható telefonkönyve a SIM-kártyán és a telefonban tárolt adatokat is megjeleníti, és azt is jelzi, ha beszélgetőpartnerünk elérhető egy kis online szövegelésre. Az egyesített mappa az e-maileken és a szöveges üzeneteken kívül a beérkezett telefonhívások számát is megjeleníti, valamint figyelmeztet a fontos időpontokra, találkozókra.

A zenerajongók legnagyobb örömére az S75-tel utazás közben is mindig kéznél van a zenelejátszónk. A multimédiás mobiltelefonnal nemcsak MP3-felvételeket, hanem a kevés tárhelyet igénylő AAC-formátumban elmentett dalokat is hallgathatunk, mindezt akár az emlékeztetők frissítése, e-mail-olvasás, MMS vagy azonnali üzenet küldése közben.

Az S75-tel egyszerűen eligazodhatunk még a legnagyobb zenei gyűjteményekben is, mivel a telefonban mindegyik dal előadó, lemezcím és stílus szerint van csoportosítva. A készülékhez tartozó 128MB RS multimédia-kártyára illetve a 20MB belső memóriába tízórányi cd-minőségű zenei anyag fér el. A gyors és egyszerű zenehallgatáshoz és
-letöltéshez a telefon EDGE/GPRS-kapcsolata áll rendelkezésünkre, míg a tökéletes hangzásról az S75 sztereó fülhallgatója gondoskodik.

A mobiltelefont várhatóan 2005 szeptemberétől lehet megvásárolni a magyarországi üzletekben, fekete színben.

Az SL75 korántsem szokványos, egyedi formatervezése fényűző és stílusos eleganciát sugall. Folyami kavicsra emlékeztető, lekerekített formája tökéletesen illeszkedik a kézbe, fémes, csillogó hatást keltő külseje pedig letisztult megjelenést és élénkséget kölcsönöz a telefonnak.

Akár vásárolunk, akár az edzőteremben vagyunk, az SL75-tel élvezet a telefonálás. Ha mobiltelefonunk csörög, anélkül is fogadhatjuk a hívást és cseveghetünk a hívó féllel, hogy működésbe hoznánk a készüléket szétcsúsztató szerkezetet. A médialejátszó és a digitális kamera ugyancsak egyszerűen működtethetők a billentyűzet használata nélkül, a telefon csukott állapotában.

A sokoldalú SL75-tel a világ bármely táján telefonálhatunk, fényképeket és videofelvételeket készíthetünk, zenét hallgathatunk vagy akár multimédiás üzeneteket küldhetünk. A telefon 1,3 megapixeles, LED-es vakuval és ötszörös digitális zoom-mal ellátott kamerával, video- és MP3-lejátszóval, MMS- és e-mail-funkcióval valamint Bluetooth-szal és USB-kapcsolattal rendelkezik. 52 MB belső memóriája elegendő helyet biztosít a multimédiás tartalmak tárolására. A készülékbe telepített, személyes adatok tárolására is szolgáló szervező és a háromdimenziós grafika szinte elengedhetetlen része az SL75-nek. A fotók és videók kitűnő minőségben jeleníthetők meg a nagyméretű, színes kijelzőn, de a mobiltelefon nemcsak a szemnek kedveskedik: MP3 és AAC formátumú csengőhangok széles skálája kényezteti fülünket, a videós csengőhangok pedig életre is keltik a dallamokban rejlő ritmust és ütemet. Az SL75-tel addig sem kell felfüggesztenünk a zenehallgatást, amíg a mobilunkon játszunk, vagy szöveges üzenetet írunk barátainknak.

A készülék várhatóan 2005 szeptemberétől vásárolható meg a hazai üzletekben.
Kulcsszavak: mobiltelefon Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50