Az Intel felsőoktatási programjai elérhetővé válnak a magyar felsőoktatásban is

forrás Prim Online, 2005. július 5. 13:20
Az Intel és az Oktatási Minisztérium bejelentette, hogy szeptembertől a magyarországi műszaki felsőoktatási intézmények számára is elérhetővé válnak az Intel felsőoktatási tananyagainak egyes moduljai. Ezen modulok közé tartoznak a mikroelektronikai technológiák, a hálózati processzorokkal kapcsolatos tananyag, a beágyazott számítástechnika vagy a vezeték nélküli számítástechnikai részleteit bemutató tantervek.
Magyar Bálint oktatási miniszter beszédében kiemelte, hogy Magyarország hagyományosan erős informatikai oktatása - az ipar szerkezetéből adódóan - elsősorban az elméleti kutatás területén jelentős. Az ipar fejlődésével a gyakorlati kihívások az elmélet fejlesztését is megkívánják. A mikroelektronika terén az Intel elismerten vezető szerepet tölt be az informatikai világ piacán. A gyártás és a konkrét megoldások gyakorlati kérdéseire felépített oktatási anyagaik jelentős segítséget nyújthatnak a hazai elméleti oktatás fejlesztéséhez is, illetve hozzásegíthetik a magyar hallgatókat gyakorlati ismeretek, tapasztalatok megszerzéséhez is.

Gacsal József, az Intel üzletfejlesztési igazgatója hozzátette: "Az Intel számára fontos, hogy a jövő műszaki szakemberei minél jobban ismerjék a jelen és a jövő technológiáit. Az Intel műszaki felsőoktatási programjait is e célból fejlesztették ki. Mivel a kelet-közép-európai régiónak, és Magyarországnak is egyre fontosabb szerep jut az Intel tevékenységei során, úgy véljük, hogy az együttműködést az oktatás területén is fejlesztenünk kell."

Az Intel június folyamán jelentette be, hogy fejlesztőrendszereket adományozott a győri Széchenyi István Egyetem, illetve Budapesti Műszaki Egyetem számára, a jövendő informatikus nemzedék támogatása céljából.

A vállalat további oktatást támogató projektjei közé tartozik az évente megrendezett nemzetközi diákverseny, az ISEF (International Science and Engineering Fair), amely a legnagyobb diák tudományos verseny, ahol a világ legígéretesebb fiatal tudósai versenyeznek; illetve amely során 2005-ben a Magyarországot képviselő Rátai Dániel hat első díjat nyert el, háromdimenziós rajzolást lehetővé tevő Leona3Do fantázianevű találmányával.
Kulcsszavak: oktatás Intel

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55