Az econet.hu eladta az EBPP projektcégét

forrás Prim Online, 2005. július 9. 10:36
Az econet.hu 650 millió forintért eladta az EBPP.HU Rt.-t az Öresund Holding Kft.-nek.
Az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer feltételeinek megteremtése és létrehozása, valamint a szolgáltatás elindítása továbbra is az econet.hu Rt. közreműködésével történik. A cég továbbra is az internettel kapcsolatos stratégiai befektetésekre kíván összpontosítani.

A BÉT-en jegyzett econet.hu Rt. július 8-án aláírt szerződéssel 650 millió forintért eladta az elektronikus számlabemutatás és fizetés magyarországi meghonosítására alapított projektcégét, az EBPP.HU Informatikai Szolgáltató Rt-t. A másfél hónappal ezelőtt 30 millió forintról 300 millióra emelt jegyzett tőkéjű társaság vevője az Öresund Holding Vagyonkezelő Kft. A vételárból az Öresund Holding Kft. 200 millió forintot az EBPP-rendszer eredményességétől függően, a későbbi években fizet majd meg.

Az Öresund Holding Kft. nem kívánta kommentálni a tranzakciót. Balázs Csaba, az econet.hu Rt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer (Eletronic Bill Presentment and Payment - EBPP) feltételeinek megteremtése és létrehozása, valamint a szolgáltatás elindítása továbbra is az általa vezetett társaság közreműködésével történik. A fejlesztéssel jól haladnak, jelenleg folyik a számlakibocsátókkal és a pénzintézetekkel a szerződések megkötése, a szolgáltatás ősszel elindul. Terveik szerint ügyfeleik száma év végére eléri majd a tízezret.

Az eddigiekhez hasonlóan az econet.hu Rt. célja továbbra is az internetben rejlő kreatív energiák sikeres üzleti konstrukciókká formálása. Balázs Csaba elmondta, hogy az internettel kapcsolatos újabb stratégiai befektetésükkel kapcsolatban hamarosan konkrétumokkal fognak szolgálni.
Kulcsszavak: Econet.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59