Újra bővült a Montana Csoport

forrás Prim Online, 2005. július 26. 19:35
Az eddigi gyümölcsöző együttműködésben továbblépve a számítástechnikai piac egyre eredményesebb résztvevőjeként szereplő Montana Rt. tulajdonrészt szerzett a BSIS9 Kft.-ben, mely ezzel a növekedésben lévő Montana Csoport tagja lett. A Montana Rt.-vel történt megállapodás eredményeként a BSIS9 Kft. mint minősített megoldásszállító partner áll az SAPvállalatirányítási rendszer iránt érdeklődő ügyfelek rendelkezésére, a tanácsadáson, bevezetésen át egészen az utólagos támogatásig.
A Montana Rt. a 2000. évben „előre megfontolt szándékkal” eredményes és egyre komolyabb sikereket hozó profilváltást hajtott végre.

Saját fejlesztésű szoftverek építésére létrehozott csapata jelentős eredménnyel dicsekedhet. MonDoc System névre keresztelt irodai iratkezelő szoftverük napról napra népszerűbb. Számos jelentős vállalkozás, állami intézmény és az igazságszolgáltatás ágazatai egyaránt ezt a megoldást választották. A Microsoft alapú iratkezelők kategóriájában mára piacvezető lett. Bevezetése elején tart, de máris jelentős ügyfeleket mondhat magáénak MonSafe nevű, egyedülálló módon felépített file titkosító rendszerük, mely iránt sok, titkaik megtartását fontosnak tartó cég mellett a mások titkait őrző ügyvédi iroda, orvos, könyvelő, és számos magánszemély is érdeklődik.

Jelentős növekedést mutat outsourcing (s-nincs) tevékenységük is. A cég különlegesen képzett Montana Quality mérnökök vezetésével rendszerfejlesztői feladatokat végez. A Montana Quality Support iránti igény pedig olyan mértékben megnövekedett, hogy 2004-ben a cég ezirányú tevékenységét megkétszerezte.

Az SAP kezdettől fogva komolyan vette a Montanával épített kapcsolatát. A partneri kapcsolat építése a Montana számára is döntő: ez a feltétele annak, hogy ügyfeleik számára minél magasabb szintű megoldást szállítson a vállalatirányítási rendszerek terén.

- Fontosnak tartjuk, hogy ne csupán elvégezzük a feladatunkat. Sokkal inkább elégedett ügyfeleket szeretnénk. Olyanokat, akik úgy élik meg az SAP rendszer bevezetését, hogy az megoldja addig meglévő problémáikat. – mondja Vadász Pál a Montana Rt. elnök-vezérigazgatója. - Nagyon örülünk a BSIS9 Kft.-vel kiépített sikeres együttműködésnek, mert a magyar piacon egyre bővülő kereslet azt kívánja, hogy a szolgáltatók speciális felkészültséggel, gyakorlattal, tapasztalattal rendelkezzenek az ügyfél számára fontos területen.

- Megvalósítható-e, hogy egy cég egyszerre legyen kellően nagy ahhoz, hogy biztonságot és garanciát nyújtson a hozzá fordulók számára, hogy rendelkezzék kellő átlátással a szakma kapcsolódó területein, hogy kellően nagy forgalmú legyen ahhoz, hogy jelentős problémák megoldására vállalkozzék – s ugyanakkor specialista legyen egyes feladatok elvégzése terén?


- Hogy megoldottuk-e a feladatot, arra majd eredményeink adják meg a választ. – válaszol Vadász Pál. - Hogy mit teszünk a megoldás érdekében arról már most is beszámolhatok. A Montana Rt. egyrészt tizenöt évet meghaladó tapasztalatot, stabil gazdasági hátteret, innovatív csapatot és eredményeket jelent. Másrészt arra törekszünk, hogy egyes szakterületeken különlegesen képzett és gyakorlott, a Montana Csoport támogatását mindenben élvező kisebb, ütőképes cégek álljanak megrendelőink rendelkezésére.

- Konkrét cégek, konkrét feladatra?


- Úgy tűnik nem helyes, ha egyetlen cég arról akarja meggyőzni ügyfeleit, hogy mindenhez ért. Ezt józanésszel nehéz is elhinni. A Noreg Kft. – a Montana Rt. leányvállalata – az elmúlt években bizonyította, hogy a nulláról indulva alig hét év alatt kiemelkedő szereplője lett az IT biztonság piacának. Mára a Noreg biztonság fogalom, a Noreg biztonsági szintek fontos fogódzó lett a biztonság iránt elkötelezett cégek körében. Ezen az úton tett fontos lépés a BSIS9 Kft. csatlakozása a Montana Csoporthoz. Ez azon ügyfeleink számára fontos, akik az SAP rendszer bevezetéséhez, üzemeletetéséhez keresnek megbízható, szakértő partnert. Amerikában a statisztikák már egyértelműen jelzik, hogy az IT alkalmazások egyik legfontosabb iránya az egységes vállalatszervezési szoftverek térhódítása.

- A BSIS9 Kft. olyat tud, amit A Montana nem?

- A BSIS9 Kft. olyat tud, amire ügyfeleinknek szemmel láthatóan nagy szüksége van. – feleli Kamenszky László, a BSIS9 Kft. ügyvezető igazgatója. – Minden orvos, aki sebész szakvizsgával rendelkezik képes egy vakbélműtét elvégzésére. De vannak, akik éppen erre a feladatra specializálódnak. Ön kihez fordulna szívesebben, ha ilyen problémája van? A tapasztalat azt igazolja, olyan orvost szeretne, aki komoly speciális tapasztalattal bír, s aki mögött egy jó hírű klinika vagy kórház tekintélye áll. A Montana Rt.-vel kötött szerződése után ilyen cég lett a BSIS9 Kft. is. És ennek mi és ügyfeleink egyaránt örülhetünk.

- Csupán szervezeti átalakulásról van szó? Vagy többet is remélhetnek az ügyfelek?


- Szerződésünk sokkal inkább stratégiai szövetséget jelent. A Montana ügyfelei számára többet és mást kínálunk az SAP rendszer bevezetése és üzemeltetése terén. A bevezetés mellett az üzemeltetés outsourcing módját sokan kínálják. Mi lehetőséget biztosítunk arra is, hogy megrendelőink a cégünk által fenntartott hardver használatával üzemeltessék SAP rendszerüket. Ez megvédi őket a kezdeti nagy befektetés veszélyeitől, és egyben minden üzemeltetési feladat gondját leveszi a vállukról. Tevékenységünk tökéletesen illeszkedik a Montana Rt. által kialakított szolgáltatási portfolióba és hosszú távú stratégiába. A Montana Csoport tagjaként az eddiginél jelentősebb feladatok elvégzésére is vállalkozhatunk. Ezzel ügyfeleik olyan problémáira is képesek vagyunk választ adni, amire eddig nem tudtunk igazán jó megoldást kínálni.

A Montana Rt. nemrég nyolcszorosára emelte alaptőkéjét. Összefügg ez a BSIS9 Kft.-ben frissen szerzett befolyásával?


Vadász Pál , a Montana Rt. elnök-vezérigazgatója ezúttal elmosolyodik. „Európában minden mindennel összefügg – szokta mondogatni Benedek Elek.” – Ez a legtöbb, amit ma erre a kérdésre válaszolhatok.
Kulcsszavak: +céginfo Montana

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14