Yahoo webes szolgáltatások Motorola telefonokon

Milkovits Gábor, 2005. július 27. 18:17
A Yahoo és a Motorola megállapodást kötött az internetes tartalomszolgáltató webes szolgáltatásainak elérhetővé tételéről az amerikai mobilgyártó telefonjain.
A megállapodás értelmében a Yahoo kereső, azonnali üzenetküldő, e-mail és hírközlő megoldásainak elérése előre telepített funkcióként jelenik majd meg a Motorola erre alkalmas mobiljain, internetes rádióállomások és mp3 fáljok lejátszására alkalmas iRadio eszközein, és más szélessávú internetes hozzáférést biztosító készülékein. A két cég reményei szerint a Yahoo webes szolgáltatások használatára alkalmas első Motorola termékek már jövőre forgalomba kerülhetnek, habár még nem állapodtak meg az együttműködés minden részletében. Mivel a Yahoo alkalmazások előre telepített funkcióként kerülnek majd a készülékekre, nem lesz szükség további szoftver letöltésére azok használatához.

A megállapodás újabb lépés a Yahoo részéről abban az irányban, hogy internetes szolgáltatását a mobilfelhasználókhoz is eljuttassa. A világháló leglátogatottabb portálját üzemeltető társaság még májusban hasonló együttműködésre szerződött a Nokiával, amely egyes piacokon még az idén elérhetővé teszi Series 60 okos telefonjairól a Yahoo alkalmazásait.
Kulcsszavak: Yahoo mobilszolg Motorola

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55