Kommunikációs híd a BAR-Hondánál

forrás Prim Online, 2005. július 30. 16:13
A Forma-1-es csapat próbálja ki elsőként az Avaya és a Nokia közös fix–mobil kommunikációs fejlesztését.
A BAR-Honda olyan hírközlő megoldást keresett, amely segíti a futamidő csökkentésére irányuló törekvése megvalósításában. A mostani innovatív mobil alkalmazás, mely a vezetékes infrastruktúrán működő IP-alapú telefónia megoldást összekapcsolja a Nokia 6630-as smartphone készülékekkel, ami gyorsabb és hatékonyabb kommunikációt tesz lehetővé. A BAR-Honda mérnökeinek és technikusainak vezetékes és mobil hívószámaik egyetlen készüléken csörögnek, ezért nem fontos, hogy a pálya szélén éppen hol tartózkodnak, gyorsabban jutnak azokhoz az adatokhoz, amelyekkel segíthetik a versenypilótákat a futamidő lerövidítésében. Emellett az alkalmazás a felhasználó számára külön számlás üzleti és személyes profilt biztosít, amelyek révén elkerülhető az üzleti és személyes hívások gyötrelmes, utólagos manuális különválasztása a telefonszámlán. Mindezeken felül az alkalmazás lehetővé teszi a BAR-Honda számára a vezetékes és mobil telefonköltségek központi ellenőrzését és szinten tartását.

A versenymérnökök és üzletfejlesztési vezetők egyre több telefonhívást – akár az otthoni hívásokat, akár a cég székhelyéről vagy a versenypályáról érkezőket – a BAR-Honda konvergens hírközlő hálózatára terelnek. A BAR-Honda hat hónapja váltott IP-alapú távbeszélő rendszerre. A vállalkozás most arra törekszik, hogy technológiai előnyét még jobban kiterjessze és kipróbálja az Avaya–Nokia fix-mobil konvergencián alapuló kommunikációs alkalmazását a következő tizenkilenc autós világversenyen.

A vezetékes–mobil konvergencia próbájára, mely augusztusban zárul majd le, a cég 86 ezer négyzetméteres csapatirányító központjában, az angliai Brackleyben rendezkedtek be. A próbaüzemben 20 dolgozó vesz részt a vállalkozás összes tevékenységi területéről, a pálya mentén dolgozó csapatok tagjai közül (a verseny és tesztelés területéről) csakúgy, mint az üzemi dolgozók közül (a mérnökök, autószerelők köréből).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14