Két új Siemens mobiltelefon

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 15. 21:04
Két új mobiltelefont mutatott be a Siemens: a szétcsúsztatható kivitelű divatos CF 110-est, valamint a formatervezést és a minőséget előtérbe helyező CC 75-öst.
A 18 mm-es vastagságú, ezüstszínű, szétcsúsztatható Siemens CF 110-est elsősorban azoknak szánja a gyártó, akiknek fontos a divatos megjelenés, ugyanakkor nem a sokféle funkciót, hanem inkább az egyszerű kezelhetőséget részesítik előnyben. Ebből adódóan, a mostani mobilok esetében már-már szokatlan módon, nincsen rajta beépített digitális kamera. A készülék menürendszere a Siemens szerint különösen "intuitív", emellett pedig a középen elhelyezett navigációs gomb is segíti a felhasználókat az eligazodásban. Szintén a jobb használhatóságot segíti a nagy fényerejű, 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes LCD kijelző.

A másik új Siemens mobil, a CC 75-ös ugyanezt a koncepciót viszi tovább, kompaktabb kivitelben. A 12 mm vastag, alumíniumkeretes ezüstszínű házban elhelyezett készülék egyik különlegessége az átlagosnál egyharmaddal nagyobb méretű karakterek használata a kijelzőn, amelynek tartalma így különösen könnyen olvasható. A CC 75-ös másik újítása az egy gombnyomásra elindítható hangrögzítő alkalmazás, amelynél a felvett anyagot azonnal továbbítani is lehet MMS hangüzenet formájában.

Mindkét készülék háromsávos GSM modell és a negyedik negyedévtől lesz elérhető. Árukról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a CF 110-es a közepes árú, vagy olcsóbb, míg a CC 75-ös a közepes kategóriában lesz kapható. A Siemens válságban lévő, veszteséges mobiltelefonos üzletágának többségi tulajdonjogát a tajvani BenQ vásárolja meg egy idén szeptemberben lezáruló ügylet során. A BenQ a valószínűleg csak jövőre esedékes elbocsátások mellett azt is szeretné elérni, hogy a cég kevesebb, de jobb minőségű mobiltelefonokat gyártson. A két most bemutatott modell esetében a tajvani vevő valószínűleg még nem szólt bele e fejlesztésbe, a CF 110-es és a CC 75-ös azonban mégis úgy tűnik, hogy jól beleillenek majd ebbe a koncepcióba.
Kulcsszavak: mobiltelefon Benq Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50