Lucasfilm-HP együttműködés

forrás Prim Online, 2005. augusztus 30. 14:31
A HP és a játékfilmekben alkalmazott vizuális és hangeffektusok nagymesterének tartott Lucasfilm Ltd. nemrégiben jelentették be a nyilvánosságnak három évre szóló, több millió dolláros technológiai és marketingszerződésüket.
A Lucasfilm a jövőben a HP alkalmazkodó nagyvállalati (HP Adaptive Enterprise) megoldásait használja új videójátékai, vizuális effektusai és animációi elkészítése, valamint az üzleti alkalmazásaihoz kapcsolódó adattárolás és felügyelet terén. A Lucasfilm San Franciscó-i Presidióban található, új Letterman Digitális Művészeti Központja (Letterman Digital Arts Center) és a vállalat szingapúri egysége is átáll a HP technológiáinak alkalmazására.

A Lucasfilm mintegy ezer darab, kétmagos AMD Opteron processzorokkal felszerelt, nagy teljesítményű HP-munkaállomást állít üzembe a vizuális effektusok és a videójátékok tervezéséhez. Ezek a gépek soha nem látott teljesítményt nyújtanak az új generációs konzolok videójátékait készítő fejlesztők és művészek számára. A rendszereket a Lucasfilmnek világhírnevet szerző képi effektusok, rendering, kompozitálás és szerkesztés műveletei során is használni fogják.

Ezen túlmenően a HP Szolgáltatások a Lucasfilmmel szorosan együttműködve adattárolási környezetet épít ki a kritikus üzleti információk biztonságos tárolásához és archiválásához.

A Lucasfilm HP-munkaállomásai


A Lucasfilm HP xw9300 munkaállomásai 32 illetve 64 bites Linux és Windows XP operációs környezetben futtatják a vállalat filmkészítést és ‑szerkesztést támogató, belső fejlesztésű szoftveralkalmazásait.

A Lucas az elérhető legnagyobb teljesítményű munkaállomás-konfigurációt igényli a vizuális effektusok és a játékok fejlesztéséhez. A teljesítmény és a kapacitás mqgasfokát képviselő, 64 bites, kétprocesszoros, két grafikus kártyával szerelt HP xw9300 rendszerek kimondottan ilyen szükségletek kielégítésére készültek.

A munkaállomások a két AMD Opteron processzor feldolgozási teljesítményének, valamint a két darab NVIDIA PCI Express x16 grafikus kártya fejlett 3D grafikus képességeinek köszönhetik kiemelkedő számítási és vizualizációs jellemzőiket.

A Lucasfilm HP StorageWorks rendszere

A Lucasfilm a legújabb HP StorageWorks rendszert választotta üzleti alkalmazásai támogatására. A HP StorageWorks XP12000 lemeztömbből és Cisco MDS 9509 switchből álló, 35 terabájt adatkapacitású megoldás - az ágazat legnagyobb teljesítményű felső kategóriás tárolórendszere lévén - abszolút üzembiztossá (zero downtime) teszi a kritikus környezetek működését.

A Lucasfilm a HP innovatív szoftvereivel valósítja meg az egyrendszeres felügyeletet, a távoli másolatkészítést és a több kontinens telephelyeit lefedő katasztrófa-elhárítást. A HP StorageWorks XP12000 lemeztömb a ma elérhető legfejlettebb megoldást biztosítja a Lucasfilmnek az üzletmenet-folytonosság és az adatvédelem terén.
Kulcsszavak: film HP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14