Vezetőváltás a Sony Europe-nál

Genda Csongor Zoltán, 2005. szeptember 21. 18:33
Chris Deering, a Sony Computer Entertainment Europe elnöke november 1-i hatállyal visszalép pozíciójából, mert az Amerikai Egyesült Államokban (ahol a családja is él) akar saját személyes céljainak eleget tenni a jövőben - tudhatjuk meg a japán konszern sajtóközleményéből.
Őt Fujio Nishida követi majd, aki jelenleg a Sony marketing igazgatója. Deerinng nevéhez fűződik a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) alapítása és 2004 áprilisa óta ő látja el az európai részleg elnöki teendőit. Európában Deering volt az, aki létrehozta a Playstation, Playstation 2 és a PSP száz országban való bevezetésével megbízott csoportot. Ezen csapat munkájának köszönhető több mint 70 millió játékkonzol értékesítése, ami által piacvezetővé vált a Sony PlayStation-je.

Az elkövetkezendő hetekben Deering és Nishida együtt dolgoznak majd, hogy az új vezető felkészülhessen a rá váró feladatokra. Azonban a leköszönő elnök továbbra is aktív szerepet tölt majd be a Sony-nál, ugyanis tanácsadóként tovább fog még tevékenykedni a vállalatnál.
Kulcsszavak: CIO +céginfo Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55