Az LG innovációs díjat kapott a világ első Fastap mobiljáért

forrás Prim Online, 2005. szeptember 23. 13:04
Az LG elnyerte 2005 CDMA Technológiai Innovációs Díjat a CDMA amerikai kongresszusán Miamiban. A díjakat a világméretű CDMA csoport, a CDMA Development Group (CDG) adta át a CDMA rendszerű készülékek területén kiváló eredményeket elért cégeknek.
Az LG tavaly Kanadában piacra dobott CX6190 típusú díjnyertes készüléke a világ első Fastap adatbeviteli technológiával ellátott mobilja, mely megoldásnak köszönhetően könnyebben pötyöghetjük be üzeneteinket, mint a korábbi telefonokon. A Fastap mobil egyaránt rendelkezik alfabetikus és numerikus billentyűzettel. A betűbillentyűk kissé kiemelkednek és a számbillentyűk körül helyezkednek el. A Fastap billentyűzet kisebb, hagyományos készülékekben is kialakítható.

Az LG tavaly novemberben fejlesztette ki CX6190 típusú, Fastap billentyűzettel ellátott telefonját, amellyel könnyedén, egy kézzel megírhatjuk üzeneteinket. Az LG most a Telusnak, Kanada első számú telekommunikációs cégének szállítja a modellt.

A CX6190-es Fastap mobiltelefonba egy kézzel pötyöghetjük be a betűket és a számokat, így használata sokkal egyszerűbb a hagyományos QWERTY billentyűzetes telefonokénál.

Az 1993-ban alapított CDG a CDMA készülék- és tartozékgyártók, illetve a CDMA szolgáltatók és tesztelők közös csoportja. A CDG népszerűsíti a CDMA technológiát, és egyéb feladati mellett ajánlásokat tesz közzé a különböző típusokról. A CDG az iparág legjelentősebb csoportosulásaként képviseli a CDMA érdekeit az olyan mobilkommunikációs hitelesítő szervezetekben, mint például az ITU, a 3GPP és az OMA.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50