Új, virtualizációs képességek a HP Integrity szervercsaládban

forrás Prim Online, 2005. szeptember 30. 12:05
A HP több új, virtualizációs képességeket támogató alkalmazást jelentett be a HP Integrity szervercsaládban. A virtualizáció a HP Adaptive Enterprise jövőképének alapvető fontosságú tulajdonsága, ez teszi lehetővé az erőforrások megosztását, optimális, igény szerinti felhasználását.
A HP Virtual Server Environment for HP-UX 11i ennek a jövőképnek a szerverre vonatkozó eleme, ami a szervert és annak teljes környezetét fedi le. A szerver partícionálható, a partíciók hard (nPars), virtuális (vPars) partíciók lehetnek, vagy pedig akár a CPU-n belüli sub partíciók (HP Integrity Virtual Machines). A nagy rendelkezésre állást a különböző cluster megoldások biztosítják (HP Serviceguard, HP Serviceguard Storage Management Suite, HP Metrocluster, HP Continentalclusters). A szerverek ugyanakkor támogatják az azonnali, vagy ideiglenes kapacitásbővítést és a használat alapján történő árazást. Ezt a szervert intelligens környezet veszi körül, ami egységes infrastruktúra menedzsmentet biztosít, lehetővé teszi a szerver konfigurálását, teljesítményének, vagy kapacitásának tervezését és a különböző folyamatok automatizálását.

HP Virtual Server Environment for HP-UX 11i - szerver virtualizációs jövőkép

Ehhez a virtuális szerverkörnyezethez jelentett be a HP új komponenseket. Az új HP Integrity Essentials szoftver integrált, automatizált tervezést, menedzselést tesz lehetővé (HP Integrity Essentials Capacity Advisor, HP Integrity Essentials Virtualization Manager, HP Integrity Essentials, Global Workload Manager). A HP-UX környezetben futó nagy megbízhatóságot igénylő üzleti kritikus alkalmazások teljesítményét növeli, adat kezelési képességeit és cluster kezelését tökéletesíti a HP Serviceguard Storage Management Suite szoftver. A HP-UX felhasználókat segíti az új, rugalmas Virtualisation Licensing program, ami optimálisabb licencezést tesz lehetővé. A HP Integrity szervereken futó HP OpenVMS operációs rendszerben is több újdonságot jelentettek be.

További információk itt találhatók:

http://www.hp.com/products1/unix/operating/sep05.html
http://h71028.www7.hp.com/enterprise/cache/256790-0-0-0-121.html
http://h71000.www7.hp.com/openvms821_announce.html
Kulcsszavak: szerver HPQ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55