Egy éve a tőzsdén a FreeSoft

forrás Prim Online, 2005. október 4. 09:06
A FreeSoft beváltotta részvényeseinek tett ígéretét – a tőzsdére lépését követő első évben idehaza akvizíciókat hajtott végre, külföldön pedig újabb leányvállalatot alapított, miközben portfólióját is bővítette, így ma már átfogó, egyedi fejlesztésekből, termékekből és szolgáltatásokból felépülő megoldásokat szállító, magyarországi központú multinacionális cégként van jelen a piacon.
Tőzsdére lépésének első évfordulóján a FreeSoft Rt. Vezetése büszke arra, hogy a 2004-es nyilvános részvénykibocsátása óta eltelt időszakban a társaság papírjainak értéke egyszer sem csökkent az 1800 forintos kibocsátási ár alá, az idei év elején végrehajtott cégvásárlások óta pedig folyamatosan 2000 forint fölött van.

– Az eltelt egy évben a FreeSoft részvényeinek forgalmát szolid kereskedés jellemezte – mondta Móricz Gábor, a FreeSoft pénzügyi tanácsadója. – Ebben a forgalomban azonban az akvizíciók kiugrásokat eredményeztek, mivel a FreeSoft által felvásárolt cégek tulajdonosai nagyobb részvénycsomagokat vásároltak a tranzakciók keretében.

A piaci igényekre válaszolva a budapesti tőzsde bevezette a FreeSoft részvények határidős kereskedésének lehetőségét, ami remélhetően az intézményi befektetők számára is vonzóbbá teheti ezeket deklaráltan 3-5 éves befektetést jelentő értékpapírokat.

– A FreeSoft a terjeszkedés és a termékfejlesztés jelenleginél gyorsabb ütemét is meg tudná valósítani a társaság nyereségének rovására – mondta Vaspál Vilmos, a FreeSoft Rt. elnöke. – Ezt a befektetők hosszú távú érdekeiket szem előtt tartva valószínűleg támogatnák is, a magyar közbeszerzési pályáztatás azonban kizárja a nem nyereséges vállalatok részvételét a tendereken. Ezért a fejlesztés ütemének további növelése és a köz- és államigazgatási szféra szereplőinek, mint ügyfélkörnek a megtartása érdekében a FreeSoft terveiben újabb részvénykibocsátás is szerepel. Ez azonban valószínűleg szakmai befektetőket megcélzó zártkörű kibocsátás lesz.

A tőzsdére lépés évében a FreeSoft árbevétele meghaladta a 900 millió forintot, a társaság idei gyorsjelentései alapján az idei évre előirányzott, piaci átlagot meghaladó 30 százalékos növekedést teljesíteni fogja.
Kulcsszavak: +céginfo FreeSoft

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Telefonunk tárhelye kihat készülékünk működésére

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének. Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

2024. május 8. 17:26

Vissza a valóságba a Nokia 3210-zel

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 15:57

Okoseszközök széles skálájával bővült a Huawei termékportfóliója

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 15:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36