Kibővítette kártyafeltöltő helyeinek számát a Vodafone

Kovács Attila, 2005. október 14. 08:39
Újabb ATM hálózatokkal kötött szerződést a Vodafone Magyarország Rt. Ezek eredményeképpen a cég kártyás feltöltő szolgáltatása több ezer helyről érhető el országszerte. Az ATM automaták és egyéb elektronikus feltöltő helyek információit kezelő rendszert az IQSys Informatikai Rt. helyezte üzembe.
OTP ezernél több ATM-jén túl már lehetőség van a K&H, a Takarékszövetkezet, a Volksbank, az Euronet, a Budapest Bank, a Citibank, a Raiffeisen, az ING Bank, és az Erste Bank közel 2000 ATM automatájának használatára is, ami az összes bankjegykiadó automata kb. 94%-ának használatát teszi lehetővé országszerte. Ezáltal ügyfeleik az ország szinte bármely pontján, ahol ATM automatát találnak, feltölthetik prepaid rendszerű SIM kártyájukat.

További lehetőség nyílik a feltöltésre a Shell, MOL, ÖMV, ESSO, és JET üzemanyag kutaknál, a Hungarotabak és Lapker eladóhelyeken, a Vodafone boltjaiban, és az interneten is, a www.ppo.hu címen.

Az IQSys-szel együttműködésben megvalósított rendszer vázlatos működése a következő: egy aktív és egy passzív redundáns szerverpár látja el a beérkező kérelmek forgalmát. A két szerverhez különböző alrendszerek csatlakoznak, melyek egy-egy részfeladatot látnak el Elsőként az ATM „megkérdezi” a mobilszolgáltatót, hogy a kívánt telefonszámhoz tartozó SIM kártya feltölthető-e (nincs-e letiltva, bevonva stb.). Pozitív választ követően a számlavezető bankhoz „fordul”, hogy a számla terhére elvégezhető-e a művelet. Ha innen is megerősítést nyer, akkor ezt visszaküldi a szervernek, amelyen keresztül megtörténik a feltöltés, és a kártyatulajdonos erről SMS értesítést kap. Az egész művelet, ha minden rendben van, akkor csak néhány másodpercet vesz igénybe.

A néhány tízmilliós konkrét beruházás mellett az IQSys-nek a Vodafone Magyarország Rt.-vel további közös projektjei is vannak. Elsősorban rendszerintegrációs feladatokat végeznek számukra. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50