A Skype az IT-óriások árnyékában

Genda Csongor Zoltán, 2005. október 19. 14:37
A VoIP-szolgáltató Skype társalapítója és elnök-vezérigazgatója, Niklas Zennström bevallotta, hogy nem érzi biztonságban cége létét a hatalmas szoftveróriások árnyékában.
"Számunkra az olyan nagyvállalatok jelentik a legnagyobb veszélyt, mint a Microsoft, a Yahoo és az AOL, mert ezek roppant széles ügyfélkörrel rendelkeznek" - mondta az elnök-vezérigazgató.

Annak ellenére azonban, hogy a Skype-nak már jelenleg is 54 millió regisztrált felhasználója van és naponta 150 ezerrel gyarapodik ez a szám, mégis rettegnek az IT-világ nagyjaitól, mert azok is előrukkoltak saját Voice over IP-szoftvereikkel. Miután a Google elindította Google Talk szolgáltatását, a redmondiak is felvásárolták a VoIP-megoldásokat fejlesztő, magánkézben lévő Teleo vállalatot, és a Yahoo már korábban bekebelezte a Dialpad internetes telefonálás szervizszolgáltatásokat nyújtó céget.

Zennström azonban félelmei mellett optimista jövőbeni terveinek is hangot adott, miszerint bízik az immár Ebay égisze alatt működő cég további sikereiben. A Skype vezére reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ingyenes beszélgetések mellett jelentős bevételre tesznek majd szert az olyan fizetős szolgáltatások révén, mint a Voicemail vagy a vonalas hálózatok hívása.

A cég múlt évi forgalma 7 millió dollár volt, az idei évre hozzávetőlegesen 60 millió van kilátásban, és jövőre 200 millió dolláros bevétellel szeretnék zárni az esztendőt.
Kulcsszavak: VoIP Skype

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14