Netrisk.hu: Kötelező felelősségbiztosítás 2006 - Start

forrás Prim Online, 2005. november 2. 12:34
A Netrisk.hu 2005. november 1-én elindította a 2006-os kötelező felelősség biztosítási díjkalkulátorát, mely az összes, biztosító ajánlatát megmutatja, és segítséget nyújt a 12 ajánlat bármelyikének megkötésében.
Az online szerződéskötések számának növelés érdekében a cég kampányt indított, mely a kedvező díj, kényelmes szolgáltatások mellett, a kizárólag online kötések esetén érvényes 5 – 30 % kedvezményt, az elérhető legjobb díjakat, egy nyeremény autót, garantált ajándékokat és a hét minden napján, 24 órán keresztül hívható telefonos ügyfélszolgálatot hangsúlyozza.

A Netrisk.hu mindezek mellett árgaranciákat is vállal. A garancia értelmében, akik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat (KGFB-2006) 2005. november 2. és 2005. december 31. között a Netrisk.hu által üzemeltett portálon kötik és egyedi szerződésük díja eltér a biztosító által kötvényesített, végleges díjtól, akkor a Netrisk.hu megfizeti a többletköltséget.

Emellett amennyiben a Netrisk Kft. által üzemeltett portálon megkötött egyedi szerződés díjánál kedvezőbb ajánlatot tud bemutatni a Netrisk.hu ügyfele, a cég vállalja, hogy a 2005. december 31-ig bemutatott ajánlat és az általa megkötött szerződés közötti díjkülönbözetet megfizeti. A Netrisk Kft. természetesen nem vállal garanciát azokra az esetekre, ahol a díjeltérés a felhasználó téves adatszolgáltatásából adódik.

A Biztosítók tarifáiról röviden


A legegyszerűbb tarifával a MÁV Általános Biztosító Egyesület rukkolt elő. A MÁV a kedvezmények volumenében nem volt fukar, tarifájával leginkább az internetes kötést preferálja, hisz alapdíjaiból online kedvezmény címén 30% engedményt kínál.

Az Aegon Biztosító kellőképpen cizellált tarifát alkotott. A kedvezmények rendszere leginkább a partnerség és hűség, valamint a család és gyermekek utáni kedvezményekből tevődik össze, és akár 30%-os összesített kedvezményt is el lehet érni.

A leginkább szegmentált tarifát idén is az Allianz készítette. Az Allianz honlapján 17 kedvezménytípust számoltunk, de a hozzájuk tartozó engedmény volumenét nem tudtuk pontosan megállapítani, mert % helyett pontrendszert alkalmaznak. A honlap tájékoztatása szerint, a kedvezményhalmozók akár 38%-kal is kevesebbet fizethetnek. Új kedvezmény a „WEB generáció” névre keresztelt online kötési kedvezmény. A korábbi években más biztosítóknál már alkalmazott gyermek-, hölgyvezetői-, közalkalmazotti- és az őstermelői kedvezmények jelentenek újdonságot.

A Generali tarifája is kellőképpen bonyolultak. A korábban már megszokott hűségbónusz kedvezmény szépszámú újjal egészült ki. Most került bevezetésre a gyermekkedvezmény, partnerkedvezmény és a casco együttkötési kedvezmény. A Generali több eddig senki által nem alkalmazott kedvezményt is bevezet 2006-tól, ilyen újdonság a FELEKEZETI KEDVEZMÉNY, és az egyik kábelszolgáltató vállalat által kibocsátott Prémium Kártya tulajdonosainak kínált 5% kedvezmény. A kedvezmények összesen maximum a 45%-ot nem haladhatják meg.

A Groupama a díjszabásuk struktúrájába is felrúgtak korábban sérthetetlenek hitt sémákat. A díjszabásban felsorolt kedvezmények száma 6, és az együttesen igénybe vehető kedvezmény maximuma 30% lehet.

K&H Biztosító estében csak a tarifák estek át  minimális változásokon. Újdonságnak talán csak az számít hogy a jövőben a K&H Bank fiókjaiban is köthető lesz a kötelező biztosítás, és ezt 5% kedvezménnyel díjazzák.

A Közelekedési Biztosító Egyesület (KÖBE), az Uniqa és a Posta Biztosító is azokhoz tartoznak, akik nem változtattak jelentősen a díjszabásuk szerkezetén. A Posta rendkívül egyszerű díjszabást készített, de ez az értékesítési hálózat miatt is elkerülhetetlen.

Az OTP-Garancia Biztosítónál is a kedvezmények területén találhatjuk a legtöbb változást. Új kedvezménytípus a „MOL kötési kedvezmény”, mely a Netrisk.hu Kft. és a MOL Rt együttműködésében létrejött weboldalon szerződő ügyfeleknek nyújt 10% kedvezményt. A Garancia külön kedvezményt hirdetett az Internetes alkuszok kötéseire, melynek mértéke 5%. Újdonságként említhető a nyugdíjasok 5%-os kedvezménye és az is, hogy a korábbi 5%-os „casco együttkötési” kedvezményt 15%-ra emelték. Az összes figyelembe vehető kedvezmény nem haladhatja meg a 20%-ot.

A TIR Biztosító Egyesületnél a 2006-ban adható összesített kedvezmény 30%-ról 25%-ra csökkent. Az online kedvezményt a 2005-ben először a TIR vezette be így nem meglepő, hogy 2006-ban is 10%-os netes kedvezményt hirdettek.

Az Union Biztosító tavalyi három tarifája bár 2006-ra kettőre csökkent. Eltűnt a jogosítvány kora miatti és a hölgyvezetői kedvezmény, de ennek ellensúlyozására bevezették a „vezetés tapasztalati szorzót”, mely a szerződő kora, neme és a jogosítvány megszerzésének időpontja alapján differenciálva, eltéríti az alapdíjat. A kedvezmények között egy újra bukkantuk: 6% kedvezmény jár az online kötésekre, de csak a Netrisk.hu Kft. és Biztosítás.hu Kft. honlapjain.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50