Az econet.hu Rt. bírósági keresetet nyújtott be a PSZÁF ellen

MTI Sajtóadatbank, 2005. november 4. 09:30
Az econet.hu Informatikai Rt. bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a felügyelet szeptemberi határozata ellen, amelyben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bírságot szabott ki és rendkívüli adatszolgáltatási kötelezettséget írt elő a társaság számára - közölte az econet.hu Rt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.
Tekintettel arra, hogy a bírósági felülvizsgálat iránti kérelemnek a megtámadott határozatban foglalt kötelezettségek teljesítésére nincsen halasztó hatálya, a társaság a kiszabott bírságot megfizette, továbbá folyamatban van a 2005. június 30-i mérleg és eredmény-kimutatás auditálása független könyvvizsgáló közreműködésével - teszi hozzá a közlemény.

A PSZÁF 2,5 millió forintra bírságolta az econet.hu Rt.-t a tájékoztatási szabályok megsértése miatt. Egyben arra kötelezte a társaságot, hogy rendkívüli adatszolgáltatás keretében 2005. június 30. napjára vonatkozóan független könyvvizsgálóval auditáltassa egyedileg és konszolidált alapon mérleg- és eredménykimutatását.

A PSZÁF határozata szerint nem átlátható az econet.hu, mint nyilvános tőzsdei részvénytársaság pénzügyi, gazdasági helyzete, továbbá befektetéseinek tényleges értéke a cég által bejelentett és közzétett információk alapján nem állapítható meg.

Az econet.hu a felügyeleti határozat megjelenésekor közölte: határozott álláspontja az, hogy pénzügyi és gazdasági helyzete átlátható, szilárd és a közzétett társasági jelentéseknek megfelel.
Kulcsszavak: Econet.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59