SCI-Network: szinten tartás több lábon állással

Kovács Attila, 2005. november 22. 14:57
Szakmai napot tartott november 22-én a SCI-Network Távközlési és Hálózatintegrációs Rt. A megjelent mintegy száz résztvevő egy plenáris előadást  és két szekcióban (műszaki, üzleti) összesen további tíz előadást hallgatott meg.
Kocsis László, a SCI-Network ügyvezető igazgatója a társaság idei tevékenységét és eredményeit értékelve, a következő megállapításokat tette. Megvalósulóban van az idei év célja, a szinten tartás (1 milliárd forintot meghaladó árbevétellel), stabil 27-fős létszámmal. A meghatározó tevékenységek között található a hálózati infrastruktúra szállítás, rendszerintegráció, saját fejlesztések (ADSL mérőrendszer, vezeték nélküli hálózat menedzselése, komplex menedzsment rendszerek) és az outsourcing (ADSL előfizető telepítés, szolgáltatói rendszer-üzemeltetés támogatása, vállalati LAN/WAN/IT/biztonsági rendszerek üzemeltetés-támogatása). 2005-ben a fontosabb referenciák között újként található a CHS Magyarország (IP telefon és VoIP rendszer), valamint a Damovo (IP LAN infrastruktúra tervezés és telepítés). A jövő év terveiben Kocsis a következőket jelölte meg kiemelt feladatnak: GVOP 4.4.2., Triple Play (ADSL2+) szolgáltatások, HotSpot-ok hw/sw támogatása, értéknövelt szélessávú internet szolgáltatások nyújtása, WiMAX a 3,5 és 5,8 GHz-es sávokban, integrált szolgáltatások különféle elérési hálózatokon, GSM-R és más vasúti alkalmazások, hálózati megoldások tervezése és kivitelezése központosított közbeszerzésben.

A szakmai napon a SCI-Network munkatársai mellett a társaság partnerei közül a Cisco (hálózatbiztonság), Zhone Technologies (Triple Play), RAD Datacomm (elérési megoldások), Alvarion(WiMAX), IMC Networks (optikai Triple Play) egy-egy képviselője is tartott előadást. Új partnernek számít az IMC Networks cég, amelynek optikai hozzáférési eszközeit, médiakonvertereit, L2 kapcsolóit és a már említett optikai Triple Play megoldásait kínálja a hazai piacon a SCI-Network.

Meghívott előadóként Grad János (NHH) tartott „RLAN, WLAN, WMAN” címmel nagy érdeklődéssel kísért előadást. Elemezte a három, pont-multipont rendszerű, közvetlen rádiós internet hozzáférést nyújtó hálózat közös és egyedi jellemzőit. Megemlítette, hogy Magyarországon is rendelkezésre áll a 3,5 GHz-es WiMAX: öt szolgáltató részére értékesítettek országos frekvencia-használati jogosultságot. A továbblépés itt az ún. másodlagos piac megnyitása lehet: az öt szolgáltató jogosult továbbadni másoknak a szolgáltatást, területi, illetve időbeni korlátozással. Távlati terv a 3,6-3,8 GHz-es sáv magyarországi megnyitása. Ebben a tartományban egyedi kijelölésre törekszik majd a hatóság – mondta Grad János.

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 20:36

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

FireAlpaca 2.11.19

Az ingyenes grafikai programban bőséges ecsetválasztékkal, jól átlátható menükkel, rétegkezeléssel és további speciális funkciókkal szerkeszthetjük képeinket.

2024. április 26. 17:16

ToDoList 8.3.0.0

Az ingyenes határidőnapló program segít abban, hogy a különböző elvégzendő feladatokat egy helyen nyilvántartsuk, kategorizáljuk, prioritásokat rendeljünk hozzá stb. Megadható a kezdés illetve a befejezés pontos ideje, sőt a megfelelő pillanatban értesítést is kapunk azokról.

2024. április 26. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50