Bolgár távközlési szolgáltatót vásárolt a Magyar Telekom

forrás Prim Online, 2005. november 29. 17:51
A Magyar Telekom szerződést írt alá Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és internetszolgáltatója, az Orbitel 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról. A Magyar Telekom az elkövetkező években a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió több országában.
A Magyar Telekom szerződést írt alá az Orbitel 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról 8 millió euró értékben. A megállapodás részeként a Magyar Telekom elfogadta az Orbitel menedzsmentjének következő évekre szóló fejlesztési tervét is, egy közel 7 millió eurós beruházási programot, amelynek köszönhetően az Orbitel az eddiginél jobban aknázhatja ki a bolgár távközlési piac lehetőségeit.

Az Orbitel Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és internetszolgáltatója, az IP-technológiára épülő hang- és adatszolgáltatásokat kínál országszerte az üzleti szegmens számára. A vállalat 2004-ben 9,3 millió euró bevételt és 1,1 millió euró EBITDA-t ért el 133 alkalmazottal.

Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója az Orbitel megvásárlása kapcsán elmondta: "A Magyar Telekom az elkövetkező években a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió több országában. Romániában, Bulgáriában és Ukrajnában már működnek hálózati csatlakozási pontok, amelyek jó alapot teremtenek arra, hogy vállalatunk folyamatosan erősítse pozícióit az adott országok távközlési piacán. Következő lépésként 2006 első negyedévében megjelenünk Romániában is a kiskereskedelmi szolgáltatások piacán. Romániai érdekeltségünk, a Combridge és a helyi inkumbens szolgáltató, a Romtelecom között létrejött összekapcsolási szerződésnek köszönhetően a szolgáltatóválasztásra (preselection, call by call) épülő, vonzó ajánlatokkal jelenhetünk meg mind a lakossági, mind az üzleti szegmensben. Célunk, hogy 2006 végére a Magyar Telekom a romániai távközlési piac valamennyi szegmensében jelen legyen."

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50