Online tárhely mp3 zenéknek

Milkovits Gábor, 2005. december 3. 20:00
Az mp3.com weboldal korábbi üzemeltetője most egy olyan online szolgáltatást indított el MP3tunes néven, amelynek révén a felhasználók az interneten tárolhatják digitális zenéiket, emellett pedig sok kiegészítő alkalmazást is igénybe vehetnek.
Az MP3tunes (www.mp3tunes.com) nyilván az Apple iPodhoz kapcsolódó iTunes internetes zeneáruház után kapta a nevét, legalábbis erre enged következtetni, hogy a cég egy olyan szoftvert is kínál, amellyel közvetlenül az iTunes felhasználói felületről is elérhető a webes tárhely. A szolgáltatás keretében a felhasználók 40 dolláros éves díj ellenében tölthetik fel MP3, MP4, M4A, M4P, AAC, WMA, OGG, AIF, AIFF és MIDI zenei fájljaikat. A feltöltéshez egy külön Oboe Sync nevű szoftver is segítséget nyújt, amely igen gyorsan végigpásztázza a számítógép merevlemezét és automatikusan fel is viszi az ott talált zenéket a tárhelyre. A szoftver ezután bekapcsolt állapotban mindannyiszor szinkronizálja a PC-n és a tárhelyen található zeneszámokat. A feltöltött zenék bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről elérhetők, 192 kb/s-os minőségben, a hallgatáshoz pedig nem szükséges külön médialejátszó szoftver telepítése.

A már említett iTunes kompatibilitás mellett egy az Oboe alkalmazáson lévő Firefox plug-in segítségével közvetlenül az mp3tunes oldalra tölthetők a saját linkkel rendelkező zenék, anélkül, hogy külön böngészőablakot kellene megnyitni. AZ MP3tunes-t az a Michael Robertson hozta létre, aki annak idején az mp3.com alapítója és vezérigazgatója volt.
Kulcsszavak: MP3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59