FreeSoft-siker Németországban

forrás Prim Online, 2005. december 9. 09:52
A FreeSoft bejelentette, hogy a Siemens Business Service alvállalkozójaként migrációs technológiájára és továbbfejlesztett Informix 3.0 verziószámú konverterére épülő szolgáltatásával szállít migrált alkalmazást.
FreeSoft Rt. leszállította az alsó-szászországi tartományi föld- és térképészeti hivatal (Landesvermessung + Geobasisinformation Niedersachsen, LGN) könyvelőrendszerének modernizált alkalmazását. A magyar szoftverfejlesztő cég egyik legnagyobb németországi partnerével, a Siemens Business Servicesszel (SBS) együtt kapott megbízást a hannoveri székhelyű LGN által kiírt tender győzteseként a a projekt kivitelezésére. A 2005 júniusában kiírt tender a tartomány 53 földhivatalát kiszolgáló, Informix alapú könyvelőrendszer (Automatisierte Geschaeftsnachweise, AGN) Java és Oracle alapokra történő migrálására vonatkozott, nagyon szigorú követelmények, szoros határidők mellett.

"Az LGN tenderének megnyerése és a projekt szállítása továbberősíti eddigi eredményes kapcsolatunkat az SBS-szel" - mondta Fried Péter, a FreeSoft Modernizációs Üzletágának vezetője. "Külön örömünkre szolgál, hogy a közelmúltban továbbfejlesztett Informix konverterünk máris ilyen meggyőző módon bizonyított. Automatikus kódkonverziót lehetővé tevő megoldásunknak ez a harmadik generációja. Az első verzió Oracle, a második már Java környezetbe konvertált, a legújabb verzió pedig ezt a szakértelmet és az eddigi tapasztalatokat ötvözve egy minden eddiginél hatékonyabb és megbízhatóbb technológiát képvisel. Az Informix-felhasználók körében egyre kifejezettebb igény mutatkozik a hagyományos rendszerek modernizálására, amire bevált migrációs technológiánk hatékony és megbízható megoldást nyújt".

A hannoveri LGN szolgáltatóként jelenik meg, amely a tartományról készült különböző térképeket térítés ellenében teszi elérhetővé az interneten keresztül. A FreeSoft által modernizált AGN alkalmazás a szolgáltatással összefüggő adminisztratív funkciókat látja el. A migráció azért vált szükségessé, mert a régi technológia egyre kevesebb lehetőséget nyújtott az alkalmazás továbbfejlesztésre, másrészt a tartományi hivatalokban használt alkalmazásoknak egy szövetségi szintű rendszer felé is interfészt kell biztosítaniuk. Így a modernizálásnak köszönhetően az LGN a jövőben könnyebben eleget tehet ennek a törvényi előírásnak is. A modernizálás során nemcsak korszerű technológiai alapokra került az alkalmazás, hanem a benne kezelt folyamatok is egyszerűbbé váltak, így növekedni fog a teljesítménye. A Java és az Oracle technológia nyújtotta előnyöknek és a kisebb komplexitásnak köszönhetően az LGN hatékonyabban végezheti adminisztrációs munkáját, miközben a korábbiakhoz képest alacsonyabb lesz az alkalmazás üzemeltetési költsége.

A FreeSoft modernizációs megoldása, a Legacy IT Application Transformation egy automatizált, egyedi fejlesztésű szoftvereszközökkel támogatott kódkonverziós folyamat keretében valósítja meg az adatbázismigrációt és a relációs adatbázis-kezelő rendszereken történő adatkonszolidációt, biztosítva az alkalmazások eredeti funkcionalitásának megtartását és az adatok sértetlenségét.

"Üzletágunk automatizált transzformációs szolgáltatásai napjaink számítástechnikai követelményeivel és a FreeSoft stratégiájával összhangban a J2EE platformra épülnek" - mondta Fried Péter. Hozzátette: "A felhasználói felület és az üzleti logika transzformálásától, a vezető relációs adatbázis technológia bevezetésén és platformfüggetlen (Java, XML) kód fejlesztésén át az intranet-internet technológia alkalmazásáig, a webes megjelenés kialakításáig a migrációs folyamat valamennyi szakaszát lefedő, teljes körű szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek. Az ily módon létrehozott korszerű célkörnyezet a legfejlettebb - adatbázisszerverből, alkalmazásszerverből és kliensekből - felépülő, háromrétegű architektúra, amely az üzleti logikának a középső rétegen történő futtatásával lehetővé teszi a vékony kliensek használatát, az alkalmazás böngészővel történő elérését. Fordítóprogram technológiánknak köszönhetően elkerülhető az üzleti logika megbolygatása, ügyfeleink számára így kevesebb kockázattal jár és lényegesen egyszerűbbé, költséghatékonyabbá válik a hagyományos IT rendszerek modernizációja".

Az SBS és a FreeSoft ajánlatát az LGN 2005 júniusának végén hirdette ki győztesként. A konvertálás ez év december elejére készült el, ezt követően a teljes rendszer tesztelése zajlik. Az éles átállást a régi és az új rendszer párhuzamos működésének időszaka előzi meg, így a tényleges átállás az LGN alkalmazottai és a rendszer által kiszolgált 53 alsó-szászországi földhivatal számára teljesen transzparens módon, egy hétvégén lezajlik.
Kulcsszavak: FreeSoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36