Mobil Flotta Helymeghatározás a Vodafone-tól

forrás Prim Online, 2005. december 21. 21:35
A Vodafone Magyarország új Mobil Flotta Helymeghatározás szolgáltatása segítségével a szolgáltató üzleti ügyfelei folyamatosan figyelemmel kísérhetik mobil eszközökkel ellátott gépjárműveik, vagy munkatársaik aktuális földrajzi helyzetét és mozgási útvonalát a hatékonyabb működés érdekében.
Az új szolgáltatás segítségével a mobil eszközök aktuális helyzete megjeleníthető egy elektronikus térképen. A szolgáltatás központi kezelőfelülete Interneten keresztül érhető el. A mobil eszközök földrajzi pozíciójának meghatározására a szolgáltató saját GSM hálózatát használja. A szolgáltatás előnye, hogy a GSM alaprendszerben elérhető legjobb pontosságot nyújtja, mivel az adott mobil eszköz által használt cella azonosítóján túl a pozíciót tovább finomítja az adóállomás és az eszköz távolságának, illetve a szomszédos GSM cellák jelszintjének mérésével, ezáltal egyedülálló a hazai piacon. A más technológián alapuló alternatívákkal szemben ez a megoldás költséghatékonyabb is, hiszen a szolgáltató ügyfeleinek nincsen szükségük újabb eszközökre, ezáltal gyorsabban és olcsóbban üzembe állítható. A műholdas követési technológián alapuló hasonló megoldásokkal szemben további előnye, hogy a szolgáltató teljes magyarországi lefedettségi területén használható, tehát akár épületen belül tartózkodó mobil eszköz helyzete is meghatározható.

A Vodafone Mobil Flotta Helymeghatározás szolgáltatása hasznos segítség lehet például a szállítmányozó cégeknek, akik így meghatározhatják szállítmányaik tartózkodási helyét és útvonalát. A futárszolgálatok a legközelebbi futárt küldhetik az aktuális címre, az értékesítéssel foglalkozó cégek pedig ügynökeik útvonalát tudják lekérdezni, optimalizálni ügyfeleik kiszolgálásának javítása érdekében.

A fent leírtakon kívül a szolgáltatás további hasznos funkciója


A figyelemmel kísért mobil eszközök csoportokba rendezhetők, egy erőforrás szükség esetén több csoportba is tartozhat.
Az erőforrásokat egyénileg beállított jellemzőkkel lehet ellátni, mint például teljes, és kijelzett név, telefonszám, emellett minden erőforráshoz egyedi grafikusan megjelenített ikon tartozik.
A beépített címkeresővel a szükséges cím gyorsan megtalálható és bejelölhető, az útvonaltervező pedig segít kiválasztani a legmegfelelőbb útvonalat.
A központi felhasználó (diszpécser) beállíthatja az automatikus lekérdezés gyakoriságát, illetve bejelölhet úgynevezett engedélyezett és tiltott zónákat. Amennyiben egy mobil eszköz elhagyja, vagy belép egy ilyen zónába, a diszpécser automatikus riasztást kap.
A már elkészített útvonalakhoz a központi kezelőfelületen kívül a mobil készülékkel elérhető WAP felületen is hozzá lehet férni.

A Vodafone Mobil Flotta Helymeghatározás szolgáltatás az ügyfél részéről nem igényeli külön szoftver telepítését. A szolgáltatás működéséhez Internet hozzáférésen kívül egy böngésző programra (IE6.0, Mozilla) van csupán szükség.

Az egyes eszközök követéséhez továbbá a szolgáltatóhoz eljuttatott nyilatkozat szükséges, melyben a felhasználó hozzájárul a pozíciójának követéséhez (ezt később SMS-ben, illetve a WAP felületen módosítani tudja).

A szolgáltatás részletes leírása megtalálható a www.vodafone.hu Internet oldalon.
A szolgáltatással, illetve megrendeléssel kapcsolatos további felvilágosítást a Vodafone vállalati ügyfelei kapcsolattartójukon keresztül is kérhetnek.

Kulcsszavak: GPS mobilszolg Vodafone-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50